Kom ihåg

Lite skrivbrist i huvudet så jag kör sista dagen på temat “skriva-varje-dag-i-november”, som jag hittade hos Emma och som i sin tur hittat det hos Onekligen, som i sin tur… och så vidare.

30 november. Dagens? Kom ihåg.

Intressant, eftersom jag var inne på det så sent som häromdagen, när jag bloggade om upplevelserna på Webbdagarna i Stockholm. Kom ihåg. Istället för att inte glömma bort. Vi borde tänka mer på hur vi uttrycker oss och det finns en hel hög med fraser som till vardags får saker att låta och verka sämre än de är och de uppmanar oss ibland till märkliga grejer som att (inte) glömma bort saker.

Kom ihåg vs Glöm inte bort.
Tack vare vs På grund av.
Gör alltid vs Gör aldrig så.
Det var kalasgott! vs Det var inte så dumt!
Utmärkt gjort! vs Kan inte bli bättre.

Min gamla tyskalärare, Dikelius, hade en ganska enkel pedagogik kring det där. Om han skrev något ord, en mening eller något annat på tavlan så var det – alltid alla gånger och vid 100% av tillfällena – helt och hållet korrekt. Enkel anledning. Det är så vi minns det. Det som står skrivet. Står det felaktigt skrivet så kan vi ge oss tusan på att det är så vi minns det. Jag brukar anamma det. Att skriva rätt och korrekt alltså.

Förutom när jag stavar fel. Typ.

Jag tycker vi håller november för nu och kör lite december istället. Dag nummer 1 i morgon. Tiden går fort när man har roligt.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.