SwiftKey för iOS – konsten att skriva snabbare

Äntligen!

Eller. Ja. Inte för att jag har saknat något jag inte kunnat ha men det känns på tiden att Apple öppnade upp möjligheten för ett tredjepartstangentbord i iOS. Framförallt när jag haft irriterande problem med att standardtangentbordet har laggat i tid och otid (var femte sekund ungefär, oavsett app, så har det stannat upp och tänkt lika länge innan jag fått skriva vidare).

Sedan en vecka har jag nu då kört SwiftKey och det är pretty ganska så najs och jag förstår varför hypen har varit så stor hos Android-folket där borta i fjärran. Visst, stavfel och annat trams är inte helt borta men jag skulle säga att 87,3% av felskrivningar och märkliga autocorrections är väck sedan dess. Färre blir de också med tiden eftersom SwiftKey lär sig vad och hur jag skriver.

Fördelarna?

  • Gratis är gott.
  • Det går snabbare att skriva rätt med ordförslagen.
  • Ordlistan byggs upp och märks betydligt bättre än iOS standard-QWERTY.
  • Inget lagg i skrivandet.
  • Går att enkelt ta bort oönskade ord som lagts till.

Nackdelarna? Bara saker som kommer att byggas bort såklart.

  • Vissa appar fattar inte grejen och tar en sekund på sig att ladda in tangentbordet.
  • Vissa appar har inte ens stöd för tredjepartstangentbord (Flygresor.se exempelvis).
  • Det kraschar emellanåt, vilket gör att man måste starta om appen man ska skriva i.

En ljus framtid spås därmed för den här och liknande appar, så länge det är välvilliga utvecklare som ger blanka tusan i att dra in en keylogger och plocka mina tangentnedslag…

SwiftKey för iOS

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.