Ticket svarar angående kortbetalning

Igår postade jag ett inlägg om mina upplevelser kring att vara en enkel och smidig kund på Ticket.se. Jag ville sonika betala min flygresa kontant, utan avbetalningsplaner eller andra Ticket-brandade kortlösningar. Jag gick bet, och jag menar att rabatten som anges egentligen inte existerar i den bemärkelsen att man på ett hyfsat ”enkelt” sätt kan dra nytta av den. Alla betalvarianter förutom direktbetalning till ett fåtal utvalda internetbanker medförde extrakostnader, allt från några tior till flera hundra kronor.

Jag är kontantbetalare. Jag betalar här och nu och medför minimal belastning. Rabatt? Nope, nix, njet och nej. Hur som helst. Ticket har nu svarat på inlägget och jag klipper in det från en mailkonversation med dem.

Tråkigt att höra att du är missnöjd med din betalning. Vi har försökt vara tydliga under bokningens gång vad gäller rabatten.

Det stämmer som du skriver att vi ger rabatt till den som betalar direkt via sin bank, vilket vi upplyser om på varje resealternativ. Att vi har olika möjlighet att ge rabatter för olika typer av biljetter och betalningslösningar beror bland annat på olika administrativa kostnader.

När det gäller Ticket-kort och delbetalning handlar det om kunder som inte har möjlighet att betala direkt, vilket också kostar mer.  Många som har Ticket-kort handlar dock mer än en resa och betalar då bara uppläggningsavgiften en gång.

Karin Starkman Ahlstedt
PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor

Jag tackar så klart för svaret även om det egentligen inte svarade på min fråga, mer än att jag kan härröra det till delen om ”administrativa kostnader”. Om jag bokade hos Ticket ändå? Ja, det gjorde jag av det enkla skälet att de fortfarande var billigast på den aktuella resan, även om rabatten försvann ut i ettornas och nollornas universum. Jag litar också hellre på dem som aktör framför fler av de andra som låg i liknande prisklass. Nog så viktigt.

Tips från coachen? Att hålla koll på extrakostnader som tillkommer. Men det var väl knappast någon nyhet?

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.