December nummer 5 – av någon annan

Jag tutar och kör, det här var ju nästan en rolig utmaning och jag älskar att gräva i arkivet och berätta skrönor på bloggen. December nummer fem och då säger lagar och regler att

 Lucka 5: En bild på dig som någon annan tagit.

Faktum är att jag helst håller bakom kameran och sköter den biten men ibland händer det (kanske ännu mer framöver, i och med selfie-stick-brevet jag fick häromdagen?) att jag landar framför i någon intressant situation som mer eller mindre bara måste förevigas. Av mig själv eller av någon annan.

Som den här.

Treriksröset

På vår “lilla omväg” hem från Keb och Kiruna så landade vi längst norrut i Sverige och där Norge och Finland också sammanstrålar. Treriksröset alltså. Där stod vi, varav jag med en feberfrossa deluxe, vid ett stort betongfundament mitt ute i ingenstans, med hälften så nära till Nordkap som hem till Östersund. Omgivna av vatten, fjällvärld och tre länder. Plus insikten att ingenting i Sverige på tre dagar har varit vare sig ovanför oss eller mer norrut än oss.

I skrivande stund ligger mörker och förmodligen även ett tjockare istäcke över sjön sedan flera veckor tillbaka. Kontrasterna. Vackert om man skänker det en tanke eller två.

Foto: MC

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.