En sista fet diss

Det var nästan så att jag klarade mig från att skriva en sista diss i år men ack ve vad jag bedrog mig. Där satt vi, Brålanda-pojkarna, och väntade medan blodsocker och humör tävlade om vem som skulle hinna först i bott. Restaurangbesöket igår var fan-ta-mig under all kritik.

Vi hade placerat oss på Istanbul Kolgrill i Vänersborg igår. Jag gillar kolgrillat. Och turkiskt. Absolut. So far. So good. Det här är vad som hände sedan.

 • 18:19. Jag anländer restaurangen och slår mig ner med pojkarna vid vårt bord. Längst ut vid dörren. Dragigt och jävligt.
 • 18:43. Vi är färdiglästa i menyerna och kyparen tar vår beställning.
 • 18:52. Min beställda dryck anländer bordet.
 • 19:05. Servetter placeras ut på bordet av kyparen.
 • 19:14. Massa ungar och glin springer ut och in i dörren. Dragigt och jävligt.
 • 19:23. Besticken anländer bordet.
 • 19:26. Massa ungar och glin springer ut och in i dörren. Dragigt och jävligt.
 • 19:39. Min öl är, efter försiktigt drickande i en knapp timmes tid, slut.
 • 19:42. Blodsockernivån är farligt låg. Humöret också.
 • 19:53. Jag går på muggen och aggressionspissar. Toaletten är ostädad, har slut på tvål och dasspappret som finns kvar är inte ens rent. Den som var där innan hade dessutom en ganska dålig dag…
 • 20:01. Massa vuxna och fä springer ut och in i dörren. Dragigt och jävligt.
 • 20:07. BREAKING: MATEN ANLÄNDER! Typ sådär en dryg timme efter beställning. Nästan en och en halv.
 • 20:08. Det smakar bra. Helt okej till och med.
 • 20:16. Eftersom folk och fä har sprungit ut och in i dörren så har maten kallnat innan jag hunnit äta ens en fjärdedel.

När restaurangägaren sedan tilltalar oss med namn(et som står på betalkortet) så blir jag bara irriterad. Låtsas inte om som att du vet mitt namn i ett försök att spela över en timmes väntan på mat, det fungerar inte så.

Dricks på det? Har grekerna slutat röka? Skulle inte tro det. Kolgrillat och turkiskt kommer jag att äta igen. Men inte i Vänersborg inom en överskådlig framtid. Trösten? Att vi gick hem och spelade FIFA efteråt och för en gångs skull lyckades vinna en turnéring. Det har aldrig hänt förut. Alltid något.

Istanbul kolgrill Vänersborg

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

 1. Du glömde nämna hur han försökte kompensera för servicen genom att erbjuda oss gratis dessert för att sedan ställa fram ett tefat med lite baklava som så uppenbart blivit över sedan tidigare (och 4 teskedar till 5 personer).

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.