God jul, 300-jubileum och tävling

God jul på bloggen

300! Det skulle bli ett inlägg om dagen i ett hundra raka dagar med start den 1 mars i år. Det blev både 100, 200 och idag – på självaste julafton – 300 (eftersom jag tjuvstartade den 28:e februari)! En sådan bedrift vill jag därför fira – med er, alla läsare!

Nu ger jag er chansen att vinna en almanacka för 2015. Innehåll? Bilder som jag tagit under året, både på resande fot och på hemmaplan, både sådana som publicerats här på bloggen och några som inte sett offentlighetens ljus. Som en årsbok för mig från ett fantastiskt år. Som en inspirationskälla för er andra inför 2015, kanske?

Tävlingen
För att vara med och tävla svarar du på frågan nedan, vars svar återfinns här på bloggen, plus att du kort berättar om ditt största äventyr som inträffat 2014. Har du lämnat korrekt svar och även, enligt juryn, har årets äventyr på ditt samvete så vinner du. Inga konstigheter.

Då kör vi. Lycka till och ho-ho-ho – god jul!

 1. På Boeings flygplansmodell 787 Dreamliner förekommer det en speciell teknik i fönstren. Vad kallas tekniken?
 2. Berätta om ditt bästa äventyr som inträffat under 2014. Det kan vara allt från marsvinet som köptes till månlandningen som genomfördes. Du bestämmer och fatta dig kort, 140-180 tecken får du på dig.
 3. Gilla och följ bloggen på Facebook (inget krav).

Regler

 • Tävlingen öppnar 24 december 09:00 och stänger 30 december 23:59.
 • Svar och motivering lämnas i kommentarsfältet nedan. Kommentarer som lämnas på annan plats kommer ej att räknas.
 • Folk och fä ur min egen och juryns familjer får ej medverka.
 • Juryn består av tre personer. Jag själv, Sofia Zetterqvist från resebloggen Fantasiresor samt vår svenska resebloggare i Finland, Jennifer Sandström. Juryns beslut står skrivet i sten och kan inte överklagas.
 • Ett inlägg per deltagare.
 • En korrekt e-postadress ska lämnas i samband med svaret så att jag kan återkoppla vid eventuell vinst. Inga uppgifter förmedlas vidare till tredje part.
 • Den som vinner accepterar att bli namngiven (och gärna bildgiven) på bloggen.
 • Vinnaren presenteras här på bloggen på nyårsdagen!
Föregående inläggDet vita täcket
Nästa inläggFlygande tomtar och norrsken
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

 1. Du har inte bara gjort 300 inlägg, utan dessutom hållit väldigt hög kvalitet på både text och bilder. Imponerande! Därför vill jag såklart vinna en kalender med dina bilder!

  Svaret är, enligt ditt tidigare blogginlägg, smart-glass.

  Mitt största äventyr 2014 är, om man ska välja en enskild händelse, den galna turen med Trabant i Berlin. Jag rekommenderar verkligen en sådan sightseeing där man själv kör Trabant genom centrala delar av staden. Jag har definitivt inte skrattat så intensivt en hel timme under resten av året. Mer om Berlinresan i min blogg: http://homeriver.se/?cat=22. Om själva Trabantsafarin kommer att finnas att läsa i vårens nummer av Backspegeln (medlemstidning för Jemtlands Veteranbilklubb).

  Gillar på FB sedan länge 🙂

 2. Hej. Rätt svar på frågan måste vara Smart-Glass. Vilket dessutom verkar vara en riktigt bra funktion.

  Jag och min fru var gravida i somras, med ungefär fyra veckor kvar så ville hon ändå inte bara sitta hemma och inte göra så mycket. Därför bestämde vi oss för en liten weekend till Oslo. Inte så exotiskt kanske, men det kändes lagom vad hon orkade med och väl där bestämde sig Noah för att komma ut, så han föddes efter mycket dramatik och glädje, i Norge!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.