Kakaodopade mästerverk

Ibland händer det. De senaste veckorna ganska ofta dessutom. Dryden.se goes matblogg? Nja, det är ett tag dit men nu har jag spräckt löftet om matbloggsuppehåll inte bara en gång utan två gånger (årets måltid och när julen gjorde entré). Den här gången lovar jag inget mer. Det kan bli fler kök-käk-inlägg innan året är slut. Eller så blir det inga fler alls. Tiden får utvisa det.

Hur som helst, jag höll i alla fall ett annat löfte och det var att rodda ihop något ätbart bakverk till årets sista producentmöte på arbetet. Jag tror att mina kollegor var lika chockade som jag var när två lådor choklad- och kakaodopade kokosrutor (även kända som ”kärleksmums” men det namnet överlåter jag åt andra att använda) landade på konferensbordet.

Kakaodopade. Betyder det kaka-odopade eller kakao-dopade?

Personlig favoritdetalj? De grovhackade chokladbitarna mitt i alltihop. Som ett smäck. Receptet? Ur Leila Lindholms A piece of cake, sidan 46, efter tips från sambo. I morgon blir det nog ett ganska nödvändigt träningspass på det här…

Baka baka liten kaka

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.