Statistiken ljuger aldrig

Vintertider. Kylan ute. Mysfaktor inne. Levande ljus. En bra film. Soffläge. December är den månad då antalet brandtillbud ökar markant (enligt MSB). Framförallt är det söndagar i december som står för en ganska stor andel, när adventsljusen tänds. Och glöms bort. Förra veckan var jag, passande nog, på säkerhetsutbildning med jobbet, där vi inte bara uppdaterade oss kring HLR och hjärtstartare utan även brandsäkerhet.

Visste du exempelvis att du bör vända på en pulversläckare emellanåt, för att motverka att pulvret stelnar till en kaka i botten av släckaren?

En hel del av oss åker bort över jul och då är det ju andra orosmoment som tar över. CPG Security tipsar exempelvis om en lösning med hemlarm. Andra ser över grannsamverkan och pratar ihop sig med sina närmaste och vissa stannar helt enkelt bara hemma och firar i hemmets lugna vrå.

Ha det här i åtanke. Vi är i en statistikbelamrad period. Bli inte en del av den. Tack.

Julen och säkerhet

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.