Vad som egentligen hände – andra halvan

Som sagt, snart har vi ett nytt år på halsen och i förrgår kände jag för en återblick av första halvan. Det gick ju alldeles utmärkt så jag blåser på med andra halvan. Här. Nu. Efter en intensiv vår med long haul gånger två, en värdelös vinter och lyckade bloggprojekt så tickade dagarna och veckorna vidare mot sommaren.

Juli
I ett kyrktorn satt jag och timelapsade och fullständigt njöt av en morgon ovanför hustaken i Östersund. Tyskland sopade hem hela VM och värmeböljan liknade det vi upplevde både 2006 och 1994. Bloggen kom till Facebook, vi hoppade från västkustens kala klippor, flög flygplan över Jämtland, spelade fotbollsgolf och tog i trä. Underbar och fantastiskt var det, på alla sätt och vis.

Augusti
Om juli var toppen så var augusti ytterligare en nivå i samma anda. Bokstavligt talat. Vi gjorde Kebnekaise och av bara farten svängde vi förbi Treriksröset ”på vägen hem”, samtidigt som vi bockade av Haparanda och smidde planer på temat ”svenska ytterligheter”. Jag runade av månaden med Tough Viking, en ganska (el)chockerande upplevelse. Som jag tänker göra om.

Livet på toppen av Keb

September
Träningsvärken från Tough Viking la sig och vi stack på en weekend till Genève. Schweiz är vackert och kryddar man det med Frankrike och Mount Blanc så blir det ännu bättre. Ett nytt mål i livet föddes med Kebnekaises blodade tand i färskt minne. 4810 meter blir en anhalt att kirra inom några år. I väntan på det så pers:ade jag på Lidingöloppet med fina 2:48 samtidigt som höstens färger sprakade loss i Skärgår’n.

Mt Blanc

Oktober
Planering gick till handling och vi satte två nya ytterligheter när vi åkte till Skåne. Enbart därför. Faktiskt. Jag skrev ett välklickat inlägg om att kalkylera en Karibienkryssning, en PS4:a inköptes och jag åkte på en liten kris där jag suktade 35-årspresent till mig själv i form av en long haul-tripp.

November
Jobb. Jobb jobb och jobb. Det tog överhand, resetankarna petades lite åt sidan när verkligheten hann ifatt mig. Till sist så övergick dock resekrisen i handling och i månadens sista dagar bokade jag den kommande Manchester-resan (ni vet, dit man kan resa utan sin partner). Utöver detta hade jag premiär på videoblogg, skrev uppskattade inlägg om backup och klämde åt den sista ytterligheten på Sverigekartan.

December
Jag vet inte riktigt vart månaden tog vägen men av bloggarkivet att döma så blev jag med selfiestick och 6 Plus samtidigt som jag minns årets bästa mat och årets resebild. När så julafton närmade sig ramlade snön ner och minusgraderna sjönk till 23 stycken, samtidigt som ett norrsken dansade på julaftons kväll. Vi kunde alla nöjt kunde konstatera att det är så här den 24 december ska se ut.

Norrsken över Frösön, Östersund och Jämtland på julafton

I och med det här så anser jag att 2014, det där fantastiska jädra året, är till ända och så tar vi sikte på ett nytt år. Med nya möjligheter. Nya upplevelser. Och nya blogginlägg.

Stort tack för i år och gott nytt år!

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.