Vad som egentligen hände – första halvan

Så skriver vi snart ett nytt år och här sitter jag och funderar på det egentligen var som hände. Jag minns att jag vid förra årets slut tänkte att “Shit alltså, 2014 blir svårt att leva upp till efter årets bravader!“, med tre färska fotbollsresor i minnet, en riktigt bra semester och massor av skiddagar under första kvartalet.

Och. Jag är ju som jag är så jag gick in för att – just precis – bräcka och knäcka 2013. Om jag lyckades? Well. 2014 kommer här i en nedbantad version om två delar.

Januari
På en båt i Karibien satt jag och njöt av min livs bästa resa, en sådan där lyxig rivstart på året. För att sätta nivån. Ni vet. Saint Thomas, Maho Beach, sommar i januari, världsklass på båten och allt det där. Den här veckan kom nästan att förstöra all kärlek jag byggt upp för vinter och kyla. Jag gör om resan vilken januarimånad som helst.

Dryden på Maho Beach

Februari
Kyla? Snörikedomar? Icke. Slask, nollgradigt och ett närminne fyllt med Karibien-bilder. Jag lyckades kravla mig iväg för säsongens enda vettiga skiddagar i Tänndalen men särskilt mycket vinter var det inte att tala om. Just det, årets enda två sjukdagar klämde jag in också. Mest använda hashtag? #fail. Typ.

Mars
Blogg100-projektet drog igång och jag hängde på. Ett inlägg om dagen i hundra dagar och det skulle visa sig vara susen för bloggen, statistiken och framförallt för mig och kreativiteten. Och ja, ett projekt av den här kalibern var precis det jag behövde medan den så kallade vintern slaskade bort utanför. Årets klickmonster drog jag till med också, när min EarthHour-film blev en viral succé.

Earth Hour 2014 Östersund

April
Förutom att Moyes fick sparken från United så var jag allmänt trött på vädret, trött på stiltjen i tillvaron och trött på rastlösheten. Jag löste det på mitt egna sätt och i månadens sista dagar så bestämde jag mig för att spontanboka en resa och dra. Ibland behöver det inte vara svårare än att boka först och fundera sedan.

Maj
Resa var det. Jag tog mitt handbagage och stack till USA:s västra kust och huserade i LA några dagar. Den perfekta 34-årspresenten till mig själv när jag gled omkring på Santa Monica Beach, kryssade runt i Beverly Hills och åkte Dreamliner över Grönland. Den olidliga vintern var för gott till ända och jag var en nöjd pojke igen som fått long-haul:a och upptäcka nya saker.

Santa Monica Beach

Juni
Blogg100-projektet seglade i hamn men jag fortsatte i samma takt och har i skrivande stund nått både 200 och 300 dagar. Jag började nätverka med Svenska resebloggar och de första riktiga samarbetena på bloggen tog form. Medan fotbolls-VM rullade så firades midsommar i Kluk. Stället bjöd på det Jämtland brukar ha att erbjuda för årstiden – sol, regn, hagel, snö och en lång ljus natt. Plus några renar, den ena mer tam än den andre.

Snöyra på midsommar

Så. Halvår nummer första av 2014. Jag tycker att vi håller där för idag och så kommer resterande del en annan dag.

Föregående inläggLokalderby med mersmak
Nästa inläggEn sista fet diss
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.