Den elektroniska flygresan

Ni vet. Jag försöker göra så mycket som möjligt papperslöst. På jobbet med papperslöst skrivbord. Hemma, med e-fakturor. På stan, där jag scannar inköpskvitton till Evernote (och det fungerar kalas!). So far, so good. Det som ofta brukar innebära pappershandlingar är dock resor och framförallt med flyg. Det ska printas boardingpass högt och lågt, bagagetaggar ska sparas och så vidare. SAS har kommit en bra bit på väg och det var längesedan jag hade ett av deras utskrivna boardingkort i min hand, där flyter allt på kalas om man kör appen och handbagage. Allt från incheckningen timmarna innan flight till säkerhetskontroll och boarding.

Därför var det lite extra spännande med trippen till Manchester nu i helgen som var. Hur långt kommer jag med enbart digitala resehandlingar? Jag gjorde min bit av jobbet och drog in även Lufthansas app, eftersom de stod för resorna från Frankfurt och tillbaka. Precis som hos SAS kunde jag sköta incheckningarna i appen och även få boardingpasset direkt till Passbook på iPhonen. Det borde väl räcka?

Och faktiskt, det gjorde det. Hela vägen! Alla sex rutter fungerade elektroniskt och även om mannen vid boardingen i Manchester på hemresan drog en djup suck så klev jag på planet med mobilen i handen.

Kort och konkret – väldigt väldigt smidigt! Dagens tips är alltså att se över sina appar när man ska ut och resa. Och kom ihåg laddaren till mobilen också…

Passbook

Föregående inläggAtt gifta sig
Nästa inläggVideoblogg: Manchester it was
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Snyggt! Och ja, det var ju det här med laddaren. Jag har en urkass iPhone4 som laddar ur av att typ lyssna på en låt på Spotify samtidigt som jag skickar ett sms. Inte bra. (Tomten missade tydligen att jag önskade mig en ny telefon, fattar ingenting!) 🙂

  2. Jag kan faktiskt rekommendera en reseladdare med USB-portar. Den jag har är i samma storlek som en iPhone 5 ungefär och klarar av att ladda mobilen från ungefär noll till fullt i alla fall två gånger (och GPS-klockan betydligt fler gånger). 400 spänn för den klena varianten och en-ett par hundra till för en kraftfullare. Väl värd sina pengar! Här skriver jag mer om den: https://www.dryden.se/2014/01/for-alla-oss-med-nomofobi/

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.