Alla är vi olika

För fyra år sedan, på min dåvarande arbetsplats, gjordes det personlighetsanalyser av alla på den IT-avdelning där jag då jobbade. Det var första gången för mig och jag var väl ganska likgiltig inför testet, det var lite “hokuspokus”-känsla över det. Inte efteråt dock, för när jag satt med IPU-rapporten i handen så var det som att läsa min ännu inte utgivna eller ens påbörjade självbiografi. Där stod det mesta om mig och jag var nästan lite skrämd över hur väl det stämde utifrån hur jag känner mig själv bara genom att svara på förvisso väldigt många frågor.

Det gav mig också nya insikter, både om hur jag är men också hur jag ska “hantera det”, där jag utöver all själv-cred även fick svart på vitt vilka saker som jag behöver jobba med. Det kan vara jobbiga insikter men det var en hel hög med “aha!” också, vilket jag tror är nyttigt för den personliga utvecklingen. Att helt enkelt jobba med sina demoner. Utöver att lära känna sig själv så handlade det ju självklart också om att lära känna sina kollegor. Vilka de är, hur de agerar, hur de vill bli bemötta, starka och svaga sidor, drivkrafter och vad de kan gå bananas på. Med mera. Minst lika viktigt när man jobbar nära sina kollegor.

Nu är det fyra år sedan och jag har bytt jobb. Nya kollegor (nåväl, nu har jag varit där i två och ett halvt år) innebär inte bara intressanta möten utan också de där utmaningarna som kommer när man jobbar ihop. Alla är vi olika och oavsett hur många rutiner, riktlinjer och mallar vi jobbar efter så kommer det alltid finnas avvikelser både åt de bättre och sämre hållen. Jag skulle därför vilja göra en sådan analys igen, inte bara på mig själv för att se hur jag har förändrats utan även få veta “hemligheterna” och personlighetsdragen bakom mina “nya” kollegor. Kanske framförallt just nu, då vi jobbar mycket med den psykosociala arbetsmiljön i syftet att identifiera problem, ta ner dem på jorden, bryta ner skiten i småbitar och på sikt eliminera dem.

Jag tror att en nyckel till det här är att ta reda på vilka det är som sitter framför skärmarna dagarna i ända. En personlighetsanalys må kosta en peng men jag undrar om det inte är värt “besväret” på sikt. Vi är en professionell arbetsplats och lika väl som i andra proffsyrken, oavsett man är kontorsråtta, professionell pokerspelare eller börshaj, så handlar det mycket om psykologins effekter på sig själv och gruppen och att kartlägga personlighetsdrag om man ska nå framgång samt våga och vilja utvecklas. Att våga ta reda på kalla fakta om sig själv och andra. Annars är den drastiska risken på sikt att, i vårt fall, tjänsterna köps in från annat håll.

Och är det något jag inte vill vara i det fallet så är efter efterklok, för just det är en av de demoner jag jobbar med. Sedan fyra år tillbaka.

Poker-player-personality-traits-final-SE

Bild: med tillstånd från Pokerstars.se

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

5 KOMMENTARER

  1. Ja det där är ju rätt intressant ändå. Jag kan ju vara lite motvalls med moderniteter som känns för flummiga och som jag tycker är att kasta pengarna i sjön, men skulle vilja prova ändå. Skulle vara kul, på frivillig grund då såklart. Gjorde ni någon utvärdering vad det fick för effekt sen då?

  2. Det där är riktigt bra att göra. Det använder vi på mitt jobb också om du söker en ny tjänst. Inte alltid (för det kostar ju en del), men absolut för ett antal tjänster och om du är nr 1-2-3 återstående kandidater för tjänsten. Men det kan ju inte av kostnadsmässigt skäl göras på hela avdelningar, “bara för att” komma tillrätta med lite gnissel. Det borde ju verkligen kunna lösas på ett enklare och billigare sätt. Ni är ju alla vuxna människor, visst?

    Jag har också fått göra en sådan test (PAT-test kallas dock “vår” test). Mycket intressant och hjälpande. Skulle absolut vilja göra igen. Men har inte bytt tjänst på ett tag ju …

    • På större avdelning, som på mitt jobb, skulle det nog inte vara särskilt kostnadseffektivt. Tyvärr, vis av erfarenhet, så hjälper det ibland inte att det är “vuxna människor” som man har att göra med. Nu säger jag inte att det är sandlåda och barnkalas på mitt jobb då jag i det stora hela anser att vi har bra arbetsmiljö (enligt min uppfattning) men tyvärr har även vuxna en förmåga att göra saker lite mer omständligt än nödvändigt i vissa fall. I många fall kan det nog bero på att man inte vet hur man ska kommunicera med vissa personligheter och där ett litet felaktigt “knapptryck” kan ställa till det mer än man tänkt.

      Dessutom, man kan inte vara överens om allt heller. 🙂

  3. Jag tror absolut på såna där tester för att jobba ihop grupper och lära känna varandra! Undrar om det beror på vilken personlighetstyp jag är att jag också tycker så. Min “profil” känns också klockren och precis som MIG. Intressant!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.