Dropbox istället för Airdrop

Som ni vet sedan tidigare så är jag inget större fan av Airdrop, som går att använda för filöverföringar mellan olika Apple-enheter. Varför? För att tjänsten alldeles för ofta får för sig att inte fungera. Antingen genom att enheterna helt enkelt inte dyker upp hos varandra alternativt att det går så fantastiskt slött att man kan julhandla och fira midsommar medan en liten filmsnutt transporterar sig i luften mellan prylarna.

Nu finns dock en liten räddning till det hela och den dök upp i och med iOS8 och senaste Dropbox-versionen. Det går nu att lägga till Dropbox på Dela-menyn i iOS, vilket betyder att det blir enklare att släppa filer till Dropbox med ett eller ett par klick. Det går även att välja målmapp genom att man sonika får bläddra sig fram, precis som i Dropbox-appen. En liten bromskloss verkar dock vara att det här bara fungerar om man väljer en fil åt gången. Markeras flera filer så verkar Dropbox inte dyka upp alls, vilket jag tycker är en aning märkligt.

Hur som helst. Uppdatera Dropbox till 3.7 (om det inte skett automatiskt), gå sedan till Dela-knappen i exempelvis Kamerarullen och klicka på Mer. Där finns alternativet Spara till Dropbox och så kan vi skippa Airdrop ett tag till.

Dropboxdelning i iOS

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.