Som ni vet sedan tidigare så är jag inget större fan av Airdrop, som går att använda för filöverföringar mellan olika Apple-enheter. Varför? För att tjänsten alldeles för ofta får för sig att inte fungera. Antingen genom att enheterna helt enkelt inte dyker upp hos varandra alternativt att det går så fantastiskt slött att man kan julhandla och fira midsommar medan en liten filmsnutt transporterar sig i luften mellan prylarna.

Nu finns dock en liten räddning till det hela och den dök upp i och med iOS8 och senaste Dropbox-versionen. Det går nu att lägga till Dropbox på Dela-menyn i iOS, vilket betyder att det blir enklare att släppa filer till Dropbox med ett eller ett par klick. Det går även att välja målmapp genom att man sonika får bläddra sig fram, precis som i Dropbox-appen. En liten bromskloss verkar dock vara att det här bara fungerar om man väljer en fil åt gången. Markeras flera filer så verkar Dropbox inte dyka upp alls, vilket jag tycker är en aning märkligt.

Hur som helst. Uppdatera Dropbox till 3.7 (om det inte skett automatiskt), gå sedan till Dela-knappen i exempelvis Kamerarullen och klicka på Mer. Där finns alternativet Spara till Dropbox och så kan vi skippa Airdrop ett tag till.

Dropboxdelning i iOS

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här