När en får en helgs andrum. När en susar ner för backarna i Härliga Härjedalens bästa Tänndalen i gott sällskap. När de yngre förmågorna om inte ens tio år åker som små gudar. När vyerna är milsvida och fjällvärlden breder ut sig i synfältet. När aprilvädret gör besök redan i februari och himlen är klarblå. När en efter en dag i backen öppnar en öl och sjunker ner i soffan i stugan. När en äter renskavsgryta, spelar sällskapsspel och snackar skit in på småtimmarna. När en somnar till ljudet av en sprakande brasa i kaminen. Och när en rundar av med en söndag i Vemdalen på vägen hem och äter en lunch med utsikt.

När en gör allt sånt här, då trivs i alla fall jag väldigt bra. För faktum är att det är just sådana här dagar och helger som gör att jag älskar vintern här uppe i Jämtland och Härjedalen så förbannat mycket.

Tänndalen

Tänndalen och Buskvallen

Öl och resespelet från Vagabond

Vemdalen, Skalpasset

Vemdalen

Vemdalen, Skalpasset och lunch

1 KOMMENTAR

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här