Tut i luren för kärleken!

I söndags fyllde min kärlek tio år! Google Maps alltså. Det är ett perfekt läge för tut i luren, pukor, fanfarer, fyrverkerier och tårtor i massor för en av de kanske mest använda tjänsterna de tio senaste åren, sett till min egen del. Veckor och månader effektiv tid har jag hängt direkt på Maps, alternativt på någon av de sajter som använder kartorna (som Flightradar).

Måtte det bli tio år till med utvecklande av minst lika spännande tjänster som vi sett under de första tio. Detaljerade satellitvyer, navigeringstjänster, StreetView och även StreetView på mindre bilvänliga platser (som den svenska fjällvärlden) är sådant som sett dagens ljus. På officiella bloggen finns det en liten infografik om vad som har hänt sedan starten 2005.

Älskar en kartor så gör en, det är ju också ett sätt att resa.

Google Maps

Bild/omslagsbild: skärmdump från Google Maps.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.