Bloggutmaning: 10 resebilder

Jag brukar haka på bloggteman och utmaningar emellanåt, som andra bloggare skapat eller tipsar om. Så får det bli även idag. Dessutom hörde jag ropen skalla om fler bildorgier här, efter mitt Jag hjärta Jämtland-inlägg och emellanåt så lyssnar jag ju faktiskt på er. Tio resebilder borde ju inte heller vara några större problem att skaka fram. Snarare tvärtom. Vilka av alla tusentals ska jag välja?

1. En flygplansvinge.

Inflygning till LAX
Inflygning till Los Angeles och LAX 2014, med vy över hela flygplatsområdet och strandremsan ut mot Stilla Havet. Vingen tillhör Norwegians Dreamliner, flight DY7087 som knappt elva timmar tidigare lyft från Arlanda.

2. Bilden som av misstag blev väldigt bra

Två muppar i Finland
Där satt vi i bilen på väg över till Sverige från Finland, augusti 2014. Haparanda hägrade men ärligt talat vet jag inte riktigt vad det var som gjorde mig som förskräckt och MC så cool-lugn. Det känns lite Brøderne Dal och Professor Drøvels hemlighet med deras klassiska cliffhanger över den här bilden. Modern klassiker.

3. Resebilden en blir på gott humör av

Sir Alex Ferguson
Titel 19 är i hamn och Sir Alex tar ärevarvet på Old Trafford, denna fantastiskt oförglömliga majdag 2011. Det här är en bild att ta fram de dagar det känns tungt, det är omöjligt att lämnas oberörd av det här minnet.

4. Naturbilden

Alperna
Jag gillar berg. Alperna definitivt. 2005 tog vi bilen över Sankt Bernhardspasset, gränsen mellan Schweiz och Italien. Belöningen? Den här magiska vyn från 2472möh och över ett antal schweiziska toppar norrut. Det går även en tunnel genom berget men den är både dyr och markant mindre exalterande.

5. En bild högt uppifrån.

Olympiaområdet i München
190 meter upp i TV-tornet i München (Olympiaturm) går det att njuta av en enastående vy över staden och även alperna i söder, om det är bra väder. Det sa klick i min kamera ett antal gånger här, precis som det gjorde nere på arenan 1972 när kungen träffade sin blivande drottning.

6. Vykortsbilden

Vykortsbilden
Ibland händer det, när ögonblicket dyker upp och en hinner fånga det. Som vid den här skymningen på Santa Monica Beach i maj 2014. Hela den lyckliga familjen vandrade in i både bilden och även mitt liv, i och med att den är en av mina absoluta favoriter. All time.

7. Bild på resesällskapet

Resesällskap
Det här är mitt resesällskap. Hon till vänster alltså (han till höger är bloggare på dryden.se). Det är min sambo och det roligaste är ju självfallet om hon är med. Här har vi precis tagit oss an Helagsfjällets topp (1796möh). Vyerna den här dagen? Tja, kasta om bokstäverna i ”sikt” så får du ”skit”. Ganska talande. Weltklasse var de däremot på fjällstationen ett par timmar senare, där det serverades viltskavsgryta. Kan ha varit något av det godaste jag ätit.

8. Njuta-under-palmen-bilden.

St. Thomas
Efter vårt dyk på St. Thomas i januari 2014 tog vi en miniburgare och en öl under palmerna. En timme senare låg vi och snorklade bland sköldpaddor och pelikaner några meter bort. Världsklass.

9. Godmorgonbilden.

God morgon!
Morgonkaffe med fjällutsikt, här på en tvådagarstur i Vålådalen 2012. En behöver inte resa långt (cirka 12 mil från Östersund) för att få naturnära upplevelser och vyer i världsklass.

10. Favoritstaden.

Lugano
Redan vid första besöket, 1993, gick Lugano rakt in i hjärtat och där blev staden kvar vilket har gjort att den fått mina återbesök några gånger (2003 är bilden tagen). ”Schweiz riviera” ligger oändligt vackert vid Luganosjön och med grönskade berg som stupar rakt ner i vattnet. Kärlek, bannemig!
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

15 KOMMENTARER

  1. Det är så himla kul att se vad alla som är med i utmaningen har rotat fram för bilder! Mina två favoriter hos dig blev nog naturbilden och gomorronbilden 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.