När framtiden är här

Jag ramlade över den här Youtube-rullen från Microsoft häromdagen. Lite framtidsspan är alltid trevligt, sedan är väl frågan om vi faktiskt går den här vägen framöver. Det som talar för är ju vad  vi har sett hända de fem senaste åren med smarta telefoner och dylikt. Det som talar emot är att vi fortfarande inte har flygande bilar eller interaktiva väggar i någon större utsträckning, trots att det var på tal redan för tjugo-trettio år sedan. Men att få drömma sig framåt i tiden är alltid intressant.

Saker jag tror på: smarta klockor och läs/surfplattor utan ramar. Vi är på väg dit och wearables väntar väl bara på Apples klocksläpp innan den marknaden på allvar exploderar. Plattor och telefoner utan ramar känns också som nästa grej. Om inte annat för att enheterna skulle bli riktigt snygga!

Det jag inte tror på: det sömlösa synket mellan enheterna. Det gör mig snarare sömnlös och företagens ”betaversioner” vi lider med idag visar bara att vi har en lång bit kvar. Airdrop som exempel, herregud att en sådan tillsynes enkel grej kan landa så pladask. Dessutom, LTE/4G i all ära men mobila surfet har en bit kvar. Så länge vi får dras med halvtaskiga uppkopplingar så kommer smarta välsynkade tjänster att lagga om man befinner sig ute i de mindre tätbebyggda områdena.

Hur som helst. Framtidsspan var det. Vackert och fint på alla sätt.

Omslagsbild: från filmen ovan.

Föregående inlägg365 dagar senare
Nästa inläggEgentligen tänkte jag…
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

    • Eller hur, nu börjar vi snacka snygga klassiska klockor i modernt format. Nästan så att jag blir lite lite köpsugen. Precis som du?

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.