Ta med wifi utomlands

Ett av några resedilemman jag har är det här med att vara online utomlands. Ja, visst och sure. På semestern ska man vara av- och bortkopplad från all stress som sociala medier och nyhetsflöde hemifrån men faktum är ju att Internet inte enbart är Twitter och Instagram. Det kan ju faktiskt (!) även handla om hotellappar, navigeringstjänster och att kunna köra IP-telefoni hem, mer eller mindre nödvändiga saker när en är på resande fot. Därför är jag helt enkelt benägen av att lösa det på ett eller annat sätt.

Är det bara kortare vistelser, som helgresor till Manchester så brukar jag faktiskt bara köra roaming en sväng. Det kostar mig en hundring eller två för för ett par-tre dagar och det är det ju nästan värt. Jag försöker också att vara försiktig med vilka wifi:n jag använder och inte hoppa på första bästa. Just i England senast upptäckte jag TheCloud, som erbjuder wifi-tjänster på lite olika platser. Det fungerade helt okej och kändes seriöst.

På den kommande Spanien-resan tänker jag ta med min gamla HTC Desire, som där får agera wifi-hotspot. Ja men exakt, samma lur som jag körde Hallon på i somras och det borde bli en smidig lösning där jag köper ett kontantkort för datatrafik på plats. En hundring eller två för några gig får väl anses vara acceptabelt.

Idag läste jag dock lite breaking news för egen del när jag snubblade över ett annat alternativ, i ett blogginlägg hos bonvoyageurs.com – SkyRoam Hotspot. Det är en wifi-puck (hotspot) som i skrivande stund fungerar att ansluta i 40 länder och tack vare att den kör virtuellt SIM-kort så är det bara att starta upp den och sedan är man online. Inga fysiska SIM-kort, inga registreringar och inga bindningstider. Anslutningen till och från prylarna är krypterad vilket bäddar för säkra uppkopplingar och enligt specarna så ligger nedladdningshastigheten på HSDPA-nivå, vilket betyder runt 5-6Mbit i praktiken (även om den ska ha stöd för 4G, jag fick inte ihop det där riktigt). Förutom själva prylen för cirka $99 så kostar tjänsten i sig $10 per dag och då är det obegränsat med datatrafik. Oavsett var och oavsett när. Nya Zeeland eller Argentina, San Marino eller Vietnam. Det låter i mina öron som en helt okej deal.

Det här kanske inte är något för en weekend nere i Europa men väl för en längre resa på en vecka eller tre och där det är brist på bra wifi-möjligheter. Jag ska definitivt se över möjligheten i alla fall och det bästa av allt – nu vet jag att den finns. Ni också.

SkyRoam

Bild: från skyroam.com

Föregående inläggUpp och ner, ner och upp
Nästa inläggHundra nya inlägg
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.