Ursäkta, vad är klockan?

Smarta klockor har börjat slå igenom på lite bredare front med Pebble och Android Wear och så sent som i måndags höll Apple ett showcase där de bland annat visade upp Apple Watch, sin första skapelse i genren smarta klockor. Det går onekligen framåt och jag har funderat lite kring det där. Jag gillar ju snygga och stiliga klockor men har inte köpt någon sedan T-Touch:en från Tissot som jag slog till på 2006. Ja, förutom min träningskompis då, som är en Garmin 910XT som svettas med mig i ur och skur. Den är dock inte för vardags- eller festlighetsbruk.

Av de klockor jag har haft span på det faktiskt inte Apples skapelse som känns hetast. Jag är betydligt mer inne på både LG och Huawei som presenterat riktigt snygga klockor – som också ser ut som klockor med cirkelformad display och en formfaktor som verkligen tilltalar mig. Jag må vara lite konservativ på den här punkten och Apple Watch är faktiskt den minst sexiga när det kommer till design. Visst, ekosystem när det kommer till appar får en ju ge Apple men Android Wear lär inte vara långt efter, om efter alls. WebOS, som LG har petat in i Urbane LTE, vet jag för lite om. Det allra bästa vore ju så klart om klockorna oavsett de kör Android eller iOS kan prata med varandra. En verklighet som troligtvis inte lär inträffa, men drömma kan en ju.

Åter till designen. Personligen vill jag ha en klocka på handleden till vardags, inte en pryl. Ja, även om det är en pryl så vill jag att det ska se ut som en klocka. Prylen har jag på mig när jag tränar, det räcker så.

Sedan är ju frågan – fyller klockan på handleden sin funktion 2015? Jag har ju minskat användandet av min T-Touch, framförallt eftersom det är så enkelt att dra fram smartphonen istället. Men. Om en smart klocka kan ge mig vissa enklare funktioner och notiser som jag tar fram mobilen för så är det ju enklare att bara lyfta på armen lite.

I väntan. Lite pressbilder. Vilken klocka föredrar du?

LG Urbane
LG Urbane

Apple Watch
Apple Watch

Huawei Watch
Huawei Watch

Bilder: från respektive pressrum

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.