Vandra i fjällen framför skärmen

Jag har gjort alldeles för få fjällvandringar men har ändå ett antal på mitt samvete. Väldigt fina sådana dessutom. Från en alldeles fantastisk färgsprakande hösttur upp på Sönner-Tväråklump till Kebnekaise i somras. Till den snömoddiga Kyrkstenen till en enklare dagstur på Suljätten. Med mera.

En vandringsled saknar jag i CV:t och det är Kungsleden. Någon gång ska den bemästras. Kanske inte hela, men i alla fall en bit.

Redan nu går det i och för sig att göra den, även sent en marskväll framåt 22-tiden när mörkret har lagt sig. Hur? Google Maps och StreetView. Så klart. I höstas gicks leden med en kamera på ryggen och nu finns den alltså ute på Maps. Fortfarande inte samma grej som att göra det på riktigt (no shit, Sherlock) men en inspirationshöjare om inte annat. För faktiskt, inget går upp mot äkta vara. Att efter ett par timmars vandring få hänga av sig ryggsäcken och ta en kaffepaus med bedårande utsikt, som vi Keb-vandringen i augusti som var. Magiskt, inget annat än magiskt!

Vandring till Kebnekaise

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.