Alla årstiders träning?

Jag funderar på en sak. Primärt när jag är på gymmet. Kanske allra helst i mars som passerat, framåt april som vi har nu och maj. När snön börjar försvinna och temperaturen ute stiger.

Löpbanden.

De lockar fortfarande en mängd människor som för glatta livet springer timme ut och timme in. Inomhus. Framför TV-apparaterna på väggen eller på maskinen. Istället för att ta klivet ut i naturen, som i Östersunds fall nästan alltid är runt hörnet.

Förklara för mig. Hur kan man en fin dag i vare sig det är oktober, februari, april eller juli välja att dra en timme på ett löpband när naturen utanför erbjuder både friskare luft, vidare vyer, riktigt underlag och äkta backar? Förvisso ingen TV då men… måste den vara närvarande för att träningen ska vara genomförbar?

Tolka mig rätt nu, jag tränar också inomhus. Ofta. Ibland kan jag till och med köra på löpbandet några minuter som uppvärmning inför passet jag bokat. Men att köra ett specifikt löppass på bandet inomhus? Inte på kartan. Än står jag helt frågandes till hypen kring löpbandet. Kanske någon här kan förklara tjusningen för mig? I väntan på det fortsätter jag att snöra skorna och dra ut på Frösöns ängar och njuta av Storsjön och fjällen som närmaste grannar. Det är betydligt mer livskvalitet!

Löpning på Frösön

Föregående inläggSverige i miniatyr
Nästa inläggÄntligen footgolf i Jämtland!
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

  1. Nu är ju inte jag en löpare överhuvudtaget. Men de få tillfällen jag springer (lunkar) några minuter sker det i första hand på löpband. Det blir av. Det är lätt att kombinera med gym. Jag behöver inte tänka på vilka kläder jag ska ha, hur kallt/för varmt/soligt det är ute o.s.v. Jag kan springa utan att tänka på var jag ska ta vägen och hur långt det är. Jag kan sluta när jag vill eller fortsätta längre än vad jag hade tänkt. Däremot tittar jag aldrig på tv när jag kör löpband, lyssnar hellre på musik. Ute promenerar jag hellre för då kan jag samtidigt pausa och fokusera på omgivningarna 🙂

    • Fast lättjan med klädval och annat är ju inget annat än i-landsproblem. Är väl typ samma bekymmer om en ska ut på stan? Klädval och dess “problem” finns ju jämt. Nja. Det där köper jag inte. 😉

  2. Så det gör du inte? 🙂 När jag går på stan är det inte lika noga. Men när jag springer för det inte vara för varmt (var göra av extrakläder?), för kallt, oskönt, se fel ut… Osv… Men kläderna var ju bara en av förklaringarna.

    • Fryser en lite när en går utanför dörren innan ett träningspass så är en lagom klädd. Värmen kommer ju med tiden. Se fel ut?! Trams! 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.