Bland gränder och caféer i Frigiliana

Bara tio minuters bilresa norrut från vackra Nerja, i södra Spanien, ligger det om möjligt ännu vackrare Frigiliana. På bergssluttningar och kammar är byn utslängd med sina trånga gränder och vitputsade fasader, där fiken och caféerna tävlar om bästa utsikten över byn och havet i horisonten. Efter ett par timmars strosande hittade vi ett av dessa, El Mirador, och där slog vi oss ner och njöt av ett kaffe av sällan skådat slag och en delikat efterrättstallrik.

Fika med utsikt. Det är min grej. Vore det inte för att det fanns en hemresa inbokad så hade jag förmodligen fortfarande suttit kvar där.

Är en ändå uppe i bergen så rekommenderar jag starkt att ta kostigen som skyltas mot Torrox på tillbakavägen, istället för första bästa till Nerja. Vägen slingrar sig handsvettigt upp och ner längs bergskammar och på ett par ställen finns det fina möjligheter att stanna och njuta av utsikten. Roadtrip när den är som bäst.

Frigiliana

Frigiliana

Frigiliana

Frigiliana

Frigiliana

Frigiliana
Frigiliana

Frigiliana - El Mirador

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.