Det som kunde ha varit slutet

Jag släpade inte med mig stativet till Spanien och Nerja i veckan som gick. Med facit i hand skulle jag givetvis har gjort det då det för det första fanns massor av plats i det incheckade bagaget (ja, den här gången blev det faktiskt så att vi fick stå och häcka i incheckningskön). För det andra hade jag sluppit flera mer eller mindre omständliga situationer där stativet gjort livet lite enklare för mig.

Som här. På Burrianastranden, en av kvällarna, där jag gav mig på 30-sekundersexponeringar och lät klippor och annat agera stativ. Det gick bra. Fram tills att jag hittade någon konstig järnställning som jag lite snyggt och stabilt (nåväl) la kameran på. Mitt i exponeringen druttade den ner i sanden och det skulle ha kunnat blivit den sista av bilder som min kära Canon 7D jobbade ihop med mig.

Blotta tanken ger mig handsvett.

Den klarade sig lyckligtvis, bortsett från lite sand på filtret och någon oljegegga på remmen (som jag tillslut fick bort). Istället blev det faktiskt nästan en liten masterpiece, som lätt skulle platsat under punkten “Bilden som av misstag blev väldigt bra” i mitt inlägg Bloggutmaning: 10 resebilder.

Burriana Beach Nerja

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

12 KOMMENTARER

  • Ja, Aniika. Ångesten och de långa tiondelar det tog för kameran att nå marken. Jösses. Resultatet var dock bättre än fallet. 🙂

   Kameratrollet, lite skönhetsfläckar får en genom åren av användande räkna med tror jag. Har sett värre 7D:or. 🙂

     • Jag såg det, en M3? Har haft lite span på den också faktiskt även om det är inte är aktuellt just nu. Ser ganska trevlig ut.

     • Ja faktiskt. Finns andra jag spanat på med som Olympus och Sonys modeller men nu när det fanns en Canon så kändes det aktuellt för mig eftersom jag kan det systemet, samt kan använda alla mina dyra linser till. Det finns säkert många minus som avsaknad av öga/sökare (som man kan köpa till) osv men den vinklingsbara skärmen har jag redan vant mig vid! Nu ska jag bara lyckas hitta blixten! Hehe kvalitén är inget att klaga på alls ännu, lite sämre i mörker kanske men verkar rätt bra på höga ISO. Har inte kollat bilder i datorn ännu eftersom jag är på resande fot..

     • Hur är det med tillbehör till den? Jag tänker främst på fjärrutlösare och dylikt. Har inte googlat så hårt själv då köp inte känns jätteaktuellt, däremot tilltalar formatet mig en aning.

     • Ja det är det fina, det här med tillbehör! 1. Jag var precis och beställde en adapter, hade massa presentkort i Vimmerby så beställde en här på den lokala affären. 1290 kostar den cirkus och med den kan man använda alla Canons ef objektiv sen. Hur bra?! Jättebra!
      2. Fjärrutlöses, antingen med dosa eller med sekunder 2 och 10. Dosa funkar samma som jag har till min 5d, typ den billiga. Vet inte hur många av de mer avancerade fjärrutlösarna som funkar dock.
      3. Wifi funkar galant, en app eos remote är det man behöver och så kopplar man ihop med wi-fi. Man kopplar bara ihop första gången med telenonen och sen funkar det av att bara sätta/ i bildbildvisningsläge och pil upp. I eos remote ser man bilden och kan leda ner den man vill ladda till telefonen. Den sparas ner direkt.
      4. Jag fotar i raw och JPG nu. Får se hur det funkar med bara raw gentemot telefon. Vet ej
      5. Vinklingsbar skärm och inbyggd blixt som man kan slå i taket. Mkt bra
      6. Fokusera genom att peka på skärmen. Smidigt!
      7. Har utgång för mic å hdmi.
      8. Vanligt sd kort
      9. Lite roliga effektlägen bland annat fejkad fisheye. Kul

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.