Lördag? Lördag! Det betyder lite reseinspiration med Lördagsresan. Efter förra veckans Fiji-tripp så “nöjer” jag mig med vår egen kontinent och Europa den här gången. Det här är ett resmål som, vad det verkar just nu, blir target för den kommande hösten och bara några timmar bort med flyg.

Prag!

Förutom öltraditionermat och kultur så präglas staden även av historiska händelser såväl som minnen från 30-åriga kriget och även givetvis andra världskriget. Sedan finns ju Vitava som skär genom stan och med alla broar som sträcker sig över den. Jag kan tänka mig att det går fina stråk längs med floden som är utmärkta för morgonrundor i löparskorna, sådär så att frukosten smakar lite bättre och kroppen vaknar till liv.

Vackert verkar det vara så önskan står fast. Prag en helg i höst, det får nog ta och spikas ganska snart. I väntan – en Vimeo-rulle här nedan.

[vimeo 95731415]

Omslagsbild: från filmen ovan, Ta-ta Ride Productions


Det här inlägget är en del av Lördagsresan. Det är ett tema där jag under våren, med hjälp av en inspirerande film från Vimeo eller Youtube, tipsar om ett resmål någonstans i världen. Några av platserna har jag besökt på egen hand men vissa tips är också som inspiration för mig själv, om platser jag än så länge bara drömmer om. För fler inlägg på temat – läs mer här.

3 KOMMENTARER

  1. Prag är högst sevärt! Vi körde dit förra helgen härifrån Ingolstadt och hade några riktigt najsa dagar 🙂 Bra priser och trevlig atmosfär. Gillar man lageröl har man kommit rätt 🙂
    Hälsningar Linnea i Bayern

  2. Min man, din namne är en IPA-nörd så trots att vi bor i (lager)ölens förlovade land Bayern är han inte så imponerad. De har samma (lager)ölkultur i Tjeckien. Han drömmer istället om Belgien 🙂 Själv håller jag mig till Apfelshorle 😉

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här