Nerja – guldklimpen vid havet

Världen är full av stora ståtliga turistkomplex. Överexploaterade städer med fulländade all-inclusive-hotell, ständig uppassning, mat i överflöd och soltörstande turister i tusental. Sedan finns platserna dit allt detta inte riktigt nått. Än. Förhoppningsvis aldrig. Där det genuina är bevarat och där en får komma kulturen lite närmare. Även i Spanien. Även i området Costa del Sol. I dess östra utkant hittar vi Nerja. Ska jag vara ärlig så hade jag inte ens hört talas om staden förrän i somras.

Nu vet jag mer. Och bättre. Det kan vara en plats jag så småningom återvänder till både en och tre gånger. Vackert bevarade gränder, stora vågor från Medelhavet som kastar sig in över stränderna, Balcón de Europa, det lokala livet som puttrar på i sitt sydspanska tempo, uteserveringar som kryllar av människor såväl turister som locals, vackra solnedgångar, en stor tallrik paella på den lilla restaurangen. Och så vidare.

Det här är det Nerja som jag fick njuta av.

Väggmålning i Nerja Gata i Nerja Torg i Nerja Nerja och Medlehavet Strand i Nerja Strand i Nerja Europabalkongen i Nerja From where I stand Solnedgång i Nerja Solnedgång i Nerja Nerja i skymningen Nerja by night

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

24 KOMMENTARER

  1. Hehe, inte jag heller. I somras åkte jag ner till Almunecar nära Nerja & kom hem med en lägenhet samma vecka. 🙂 Min man hade varit där tidigare…

  2. Jättefina bilder! Gillar dem! Det finns många fina orter längs kusten, både i Spanien och länderna runt om. Allt är inte överexploaterat, men när man reser med charter hamnar man ju på ett enda ställe och då kan det ju verka så. Härligt att du fick en bra resa!

    • Ja men precis Freedom, jag gillar när det genuina är bevarat så det kan nog bli fler besök till liknande platser. Portugal står ju också på att-göra-listan. 🙂

  3. Nerja var fint men vi fann ännu fler vackra, orörda ställen i Portugal så har du Portugal framför dig är det bara att gratulera och önska dig Lycka till! Besök t.ex. Sta. Lucia, Ferrogouda och/eller La Luz. Lite speciella ställen alla 3. Någon av alla barragemerna får du heller inte missa.

    • Tack för de fina tipsen! Portugal står okryssat i att-resa-till-listan så det ska bockas av. Det kanske är läge att ta en bilhyra där framöver då. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.