På planetens andra sida

Det är dags för temat Lördagsresan igen, där jag både tipsar och inspirerar om resmål lite här och var på planeten. Den här gången blir det long-haul deluxe och faktum är att det inte går att komma så mycket längre bort från oss. Det är lite av lockelsen jag har med det här resmålet, ungefär 1500 flygmil från Sverige.

Fiji.

Eftersom jag inte är någon strandslappare som kan ligga under en parasoll i ett par veckor i sträck så är det inte de fantastiska stränderna i sig som lockar. Visst ser de magnifika ut men jag ser mer möjligheterna till en joggingrunda längs strandlinjen och fantastiska dyk bland reven. Alternativt ta en vandring upp i bergen eller en tur ut på havet och kryssa mellan öar och holmar. Möjligheter till sysselsättning verkar inte vara något större problem. Är det här Söderhavet när det är som bäst? Mycket mycket möjligt. I väntan kör jag lite Vimeo-inspiration och ställer två frågor: någon mer som är sugen och när drar vi?

[vimeo 113957456]

Omslagsbild: från filmen ovan, TravelNation


Det här inlägget är en del av Lördagsresan. Det är ett tema där jag under våren, med hjälp av en inspirerande film från Vimeo eller Youtube, tipsar om ett resmål någonstans i världen. Några av platserna har jag besökt på egen hand men vissa tips är också som inspiration för mig själv, om platser jag än så länge bara drömmer om. För fler inlägg på temat – läs mer här.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just det och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Fiji är a-m-a-z-i-n-g. Om du åker dit någon gång så MÅSTE du bo på Octopus resort på Waya island. Kan vara mitt bästa någonsin. Inte för att bungalowsen är fina (där finns både flyg och kryp) men stämnigen är magisk. Familjemiddag varje kväll. Så vackert så det gör ont och helt helt helt grymma människor rakt av. Ultimata stället.

    • Alltså, av det ytterst lilla jag har sett av Fiji-området så ser det helt magiskt så ja, det står absolut med på att-göra-listan. När, var och hur vet jag dock inte än och tyvärr kan det bli så att det ligger en bit framåt i tiden. Typ, tio år eller så. 😉

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här

Vinterinspiration

ICEHOTEL

BJÖRKLIDEN

LÅNGFÄRDS- SKRIDSKOR

IDRE HIMMELFJÄLL

TOPPTUR