De sista förberedelserna – Göteborg närmar sig!

Mindre än en vecka kvar. Sedan är alltså då tanken att det ska visas både personbästa och sub-1:39:59 på klockdisplayen när jag passerar mållinjen på Slottskogsvallen i Göteborg på lördag. På lördag! Tiden har onekligen sprungit (!) iväg i vår och som vanligt vid den här perioden innan ett mål av den här typen ska uppfyllas så kommer de där “obehagskänslorna” krypandes.

Hade jag kunnat träna mer? Har jag rätt dos intervaller kontra långpass? Räcker mängden mil? Hur är det med formen? Så här helt ovetenskapligt skulle jag säga att grispassen med intervaller i vinter har hjälpt en hel del, men jag kunde absolut ha fått fler långpass i mig. Well, inget av det går att göra så mycket åt nu mer än dagsformen. Att äta rätt, fylla på lagom med vätska, att göra alla “bestyr” innan startskottet, att värma upp ordentligt, att ladda och ändå försöka få det där lugnet innan loppet.

Så, vad göra mer än att köra på som vanligt? I fredags blev det ett klassiskt HIIT-pass. Igår förmiddags drog vi iväg på ett öppet prova-på-pass vid nya Frösö Park Hotel, anordnat av PowerWorks med fys och korta löpintervaller (bilderna nedan). För att få ut lite mer så tog jag en löptur hem istället för bilen och fick 12 fina kilometer i kroppen i ett ganska behagligt tempo.

Idag? Träningsvärk av ovan nämnda kombination så det får nog bli ett långpass för att få bort det värsta slagget i kroppen. Sedan tänker jag med gott samvete landa i soffan för säsongens sista hemmamatch på Old Trafford och även förklara de svettigaste förberedelserna inför Göteborgsvarvet 2015 för avslutade. Nu återstår vila och ladda.

…och man måste vara skitsnygg för att ge sig ut på ett träningspass. Sa ingen. Någonsin.

Korta intervaller
Korta intervaller avslutade fyspasset vid Frösö Park Hotell. Foto: R.Ryden, robertryden.se

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.