När jag var i Los Angeles för nästan på pricken ett år sedan så var ett av huvudmålen att ta mig till Griffith Observatory. Dit tog jag mig (och här är inlägget från det besöket) och eftersom det är lördag (en sen sådan) så vankas det reseinspiration – så nu passar jag på att tipsa om just det här.

Förutom de vida vyerna och fantastisk utsikt över delar av staden, med Hollywood-skylten i blickfånget, så är det också ett planetarium och ett riktigt stort sådant. Det vi vet om Universum avhandlas (typ) och jag själv spenderade utan problem drygt två timmar där inne.

Om jag återbesöker LA så ska jag hit igen och är du i Los Angeles så är Griffith absolut värt ett besök!

[vimeo 117233634]

Omslagsbild: från filmen ovan och Luke Cahill.


Det här inlägget är en del av Lördagsresan. Det är ett tema där jag under våren, med hjälp av en inspirerande film från Vimeo eller Youtube, tipsar om ett resmål någonstans i världen. Några av platserna har jag besökt på egen hand men vissa tips är också som inspiration för mig själv, om platser jag än så länge bara drömmer om. För fler inlägg på temat – läs mer här.

2 KOMMENTARER

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här