Skymning längs kanalerna i Amsterdam

Amsterdam var det, i helgen som gick. Ett skönt avbräck i vardagen efter några intensiva jobbveckor som det blev. Ja, efter Nerja-äventyret i början av april alltså. Men. Jag tycker ju om att vara på flygande fläng så faktiskt, det här passar mig utmärkt.

Inga nyheter kanske.

Så, i korta ordalag; Amsterdam var en jädrans hit alltså! Jag var ju där redan 1989 men det är ju knappt så att det räknas. Det enda jag minns från den resan var möjligtvis fragment av en båttur, att vi åt pannkakor på en restaurang och att jag råkade (?) peta på en tavla på Rijksmuseum och därav gjorde en vakt aningens förgrymmad.

Vi struntade i det muséet den här helgen. Inte enbart på grund av mina traumatiska minnen utan mer för att solen behagade att visa sig och att vi då hade föga intresse av att knalla runt inomhus. Men pannkakor blev det, Bitterballen också plus några kaffe, ett par-tre välsmakande öl och kanalbåtsåkande.

Det kommer mer om Amsterdam här på bloggen framöver men jag kan börja med de här två sköna skymningsstunderna som vi bjöds på en sådan där fantastisk majkväll längs kanalerna. Vackert var det. Vackert är det!

Amsterdam i skymning

Amsterdam i skymning

Canon EOS 7D, 24-105L

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. uuu. du kör samma objektiv som ja. nu har jag fått adaptern så nu kan jag ha alla min objektiv till min M3a. lite roligt. Mitt 50mm Canon billiga hackar som tusan. Lite som en låt som diggar. knarr knarr knarr när den zoomar helatiden.. Vackra amsterdam!

    • Ah, vad skönt att det löst sig med adaptern och så LR på det dessutom då! Härligt. 🙂 24-105:an är nästan den enda jag använder faktiskt, det är en sån skön allroundglugg som jag alltid klarar mig på. Det är ju bara i extremfall som 12-24:an åker fram faktiskt.

      • Ja men jag älskar också 24-105 an. Jag fotade till och med en del av bröllopsbilderna med den 🙂 Japp, nu har det löst sig. Nu har nytt problem kommit om lägenhet i Stockholm. hehe 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.