Nuuk, GrönlandNär jag flög till LAX för drygt ett år sedan så satt min sambo hemma och följde delar av flighten på Flightradar. Där, någonstans över västra Grönland, fick hon syn på en liten golfsymbol på kartan (hon spelar golf) och plötsligt var intresset för flight DY7087 inte lika stort längre. Lite research senare visade det sig att den ligger i Nuuk, Grönlands huvudstad, och så föddes ett litet men ändå mål – att spela golf just där. Inte riktigt det som förknippas med världens största ö direkt.

Vid ett svagt ögonblick lovade jag då att om hon drar dit och spelar golf så ska jag ta grönt kort och hänga med. Handskak på det och så återstår väl då bara att se när det blir av. Det ligger inte i den närmaste planeringen, om vi säger så, men absolut en punkt i att-göra-listan.

Nuuk med omnejd verkar också ha en hel del annat att bjuda på om en som jag gillar karga landskap och höga bergstoppar att kliva upp på och vida vyer att njuta av. I den här Vimeo-rullen nedan ges en liten hint av vad som finns bara runt husknuten för invånarna. Golf ena dagen, topptur andra? Ja tack!

[vimeo 119794875]

Omslagsbild: Thorlak skifte, från filmen ovan.


Det här inlägget är en del av Lördagsresan. Det är ett tema där jag under våren, med hjälp av en inspirerande film från Vimeo eller Youtube, tipsar om ett resmål någonstans i världen. Några av platserna har jag besökt på egen hand men vissa tips är också som inspiration för mig själv, om platser jag än så länge bara drömmer om. För fler inlägg på temat – läs mer här.

2 KOMMENTARER

  1. Och bara för att man aldrig ska säga aldrig… Så dök det upp en nybörjarkurs i det fina presentkortskuvertet samma kväll Lycka till! Snart åker vi mot Grönland?

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här