Vatten under broarna i Amsterdam

Just hanging around. Det var lite det som Amsterdam-helgen kom att handla om för vår del, ett par-tre avkopplande dagar i mitten på maj. Jag har redan sneak peekat lite om det med mina två kvällsbilder. Vi hade en plan om att göra den här kanalstaden ena dagen och hyra en bil för att ta oss ut till kusten den andra, sådär lagom optimistiskt efter Genève-erfarenheterna. Well, Amsterdam är inte Genvève och när vi fortfarande framåt kvällen inte kände oss klara med city så valde vi att stanna kvar. Det var ett bra val och precis så öppet som vi vill ha det. Fungerar inte den ena idén så kör vi på en annan idé.

Inga konstigheter. Ingen hets.

På söndagen sprack lördagens gråa himmel upp och gav oss en jeans-och-t-shirtdag. Så, efter ett inledande förmiddagspass i joggingdojjorna i Rembrandtpark så begav vi oss vidare ut i söndagsmyllret. Bland gränder, över broar, under broar och med en sådan där perfekt mix av av fikastunder, kaffe, vårkänslor, stadsvandring och nedvarvning. Tillbakalutat och skönt. Det är nog en av anledningarna till varför jag så här med facit i hand rankar Amsterdam som en av de skönaste städer jag besökt, både i och utanför Europa.

Innan jag (i kommande inlägg) skriver vidare om maten, fikastunderna, lokaltrafiken och annat intressant om staden så ger jag er bilderna utifrån mitt perspektiv. En helg i mitten av maj. Precis när träden börjat slå ut. När man sitter på caféet och skriver vykorten hem.

Postcards from Amsterdam

Relax and read a book in Amserdam

Café De Sluyswacht

Cykelstaden Amsterdam

Amsterdam - vatten under broarna

Amsterdam - grönskan

Rembrandt

Amsterdam - rundtur på kanalerna

Amsterdam

Amsterdam through an iPhone 6

Oh you pretty things

De Oude Kerk

Amsterdam street view

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

  1. Du skickar fortfarande vykort? Bra där, måste ta upp det igen. Fina, fina bilder. Min helg i Amsterdam förra året var hellyckad, gör gärna om det flera gånger om.

  2. Tack Helena!

    Aniika, vykort har blivit lite av en grej så här i Instagram- och bildströmstider. Jag tänkte skriva ett dedikerat inlägg om det faktiskt, håll utkik!

  3. Tack! 🙂 Alltså. Stan är ju en sån stad som jag med lätthet återvänder till. Enkelt att ta sig dit, enkelt att vara. Kanske måste peta in en fotbollsmatch nästa gång och även ta hyrbilen då istället.

  4. Oooh vad fint! Amsterdam står högt på min lista. Har bara tillbringat ändlösa timmar på deras flygplats. Börjar bli dags för en visit också. Ska komma tillbaka hit då 🙂

    • Det tycker jag! Jag hade för övrigt större förväntningar på Schiphol med tanke på dess storlek men den terminal där vi satt och väntade var inte särskilt spännande. Amsterdam däremot var raka motsatsen, helt klart värt ett besök. 🙂

  5. […] På morgonen efter frukost tog jag så ut den för ett test och rörde mig bort till centralstationen. Det dröjde inte allt för länge innan den plingar till (med det klassiska flygkabinsplinget) med tipset om att se mig för ordentligt då gatan jag befann mig på är hårt trafikerad. Utanför centralstationen och den gigantiska cykelparkeringen blev jag uppmärksammad på att jag förmodligen aldrig sett så här många cyklar förut. Där trodde den fel, för det har jag. Sist gång jag var i Amsterdam… […]

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.