Den nya svettiga tändvätskan

Alltså. Jag har ganska svårt för det där fenomenet med att lägga ut sig själv i poserande positioner på gymmet. Kanske mest selfies i gymspegeln, även riggade bilder och annat trams. Så…

…jag tar det därifrån. Och gör samma sak. En måste väl få testa lite nya grejer ibland och göra något annat än att tugga på medaljer eller att försöka se elak ut i pre-race-bilder. Jag har ju så smått börjat avveckla mig själv från Sportsgym (ni vet, det jag pratade om i januari...) och smygstartat mig själv på Crossfit här på Frösön.

Ikväll körde jag andra OnRamp-passet (typ, intropass) och det är fokus på rörelseschema som gäller. Lära sig övningarna från grunden för att ta med det in och utvecklas med tiden. Och så avslutas det med lite fysgrejer så svetten stänker runt en. Burpees och pushpress (till höger). 15-12-9. 15 pushpress, 15 burpees, 12 pushpress, 12 burpees och… ja, ni fattar. Jag kastade på lite vikter på stången för att testa mig själv och ja, det gick vägen men så var det också på gränsen. Nöjd med en bra värdemätare och med utvecklingspotential. Och nej, målet är fortfarande inte att kunna lassa på så mycket skrot som bara går tan att bli starkare och orka.

Crossfit Östersund

Crossfit känns som en fin nytändning vad gäller träning med nya roliga övningar plus att det ges lite mätbara mål också (en del grejer körs på tid exempelvis). Sånt gillar jag och det har jag saknat på Sportsgym. Där har jag kört HIIT-passen (som varit bra) men inte heller så mycket mer. Jag gillar tävlingsmoment och det är inte bara för att testa kroppen utan även pannbenet. Nog så viktigt. Och så gillar jag när svetten sprutar. Och så gillar jag att tävla igen. Och vinna mer. Och… ja, ni fattar nog. Det också.

Foto: MC

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.