Det stora äpplet i höstgrönskan

Jag har ju ett mål med 2015. Tre nya länder ska jag beta av. Vi kan väl konstatera att det går lite trögt på den punkten. Snart halvvägs in i året och det står ännu noll i protokollet. Spanien och Nerja räknas ju inte som nya landsbekantskaper eftersom jag var på Teneriffa år 20hundra. Det har även efter Amsterdam i maj gått lite trögt rent allmänt på resefronten och för första gången på väldigt länge så hade jag ingen ny resa bokad innan jag stack iväg dit. Planer finns det dock gott om. Jag borde greja tre länder innan året är slut.

Det där om antal länder förresten, det har ju blossat upp en liten diskussion kring det där i resebloggarsfären jag hänger i. Resfredag har avhandlat det, Ohdarling likaså precis som Resedrömmen. Även jag själv har ju gjort ett klart statement på ungefär samma tema med inlägget om när en har varit var och inte. Jag ska ta hand om just det här räkna-länder-ämnet i ett senare inlägg tänker jag, om vad jag samlar på (förutom länder), vad jag inte samlar på och vad som betyder något. Egentligen.

Det där med att ha en resa bokad då, just den biten har faktiskt löst sig nu i dagarna. Äntligen la vi, jag och min mor, de sista pusselbitarna med ledigheter och annat och fick tummen ur vagnen. Det blir New York i oktober! Well, inget nytt land men å andra sidan en ny upplevelse och faktiskt – vilken resa är inte en ny upplevelse? Big Apple har jag inte satt min fot i tidigare och ja, det ska bli riktigt spännande!

Ett antal punkter står på vad som förmodligen kommer att bli en ganska lång att-göra-lista. Nu återstår lite planering, bygga lite inspirationslistor och annat kul. Och. Dessutom. En punkt på min högst egna speciella önskelista verkar jag också få bocka av, efter lite detaljplanering. Mer om även det i ett senare inlägg, om att samla på saker…

Flyg till New York

Bild: Google Maps till vänster, Apples kart-app till höger.

1 KOMMENTAR

  1. […] Edit: Tack för alla era kommentarer! Det här ämnet är uppenbarligen något som berör och flera bloggare har skrivit om fenomenet ”Att samla på länder” i anledning av mitt inlägg. Kika gärna in på följande bloggar och läs mer: Ohdarling, Resedrömmen, Dryden och Reseguiden. […]

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.