Sommaren anlände eventuellt officiellt

Ni vet. När sommaren kommer på besök lagom till helgen, ungefär som midsommar för en vecka sedan. Jag skrev ju lite om det igår, med invigningen av Surfbukten. Böljan av sommarkänslor bara fortsatte att välla in över oss även idag. Att kunna sitta ute och äta kvällens middag, att vakna till klarblå himmel, att kunna njuta med golfpluggandet i knät och söndagens första mugg kaffe, att dingla med fötterna vid båthamnens kaj. Allt medan KLM-maskinerna från Japan susar förbi tolvtusen meter upp i luften.

Förmiddag i båthamnen

Grönt kort i golf

Flightradar24 & KLM

Jag passade idag också på att åka till Ås utanför Östersund en sväng för att se hur det går för kamraterna i laget. “Karriären” är ju typ över och jag har vare sig varit på en fotbollsträning eller ens satt min fot i närheten av en fotbollsplan sedan hopslaget som höll på att fördärva knät ytterligare i januari.

Förhållandena idag var i det närmaste perfekta – för att inte längta tillbaka överhuvudtaget (bortsett från vädret då). Nedflyttade till en usel B-plan som var i sånt makabert skick att Brålandas gamla grusytor i mitten av 90-talet framstår som rena Wembley. Hovängen, där Ås hemmaspelar, brukar ju annars ha sin prime time just vid den här tiden på året samt början av augusti, men i år måste något ha gått fantastiskt fel. Det var längesedan jag såg A-planen i sådant värdelöst skick och då har jag ändå spelat sedan 2006. Ja, plus att det idag blev torsk med fyra-fem baljor. Trist att se förfallet. Trist att inte sakna fotbollen. Fast kanske lika bra. Övergången till golf kanske blir enklare än jag trodde och så lär jag väl som vanligt köra lite fotbollsgolf på Lane i sommar. Traditionen ska ju hållas vid liv.

Division V-fotboll i Ås

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.