Träningens småförändringar

Juni månad. Göteborgsvarvet avklarat. Snart två veckor har gått. Jag har börjat träna igen efter krassligheten som rådde efter den totala energitömningen den 23 maj. Första HIIT-passet i måndags gick käpprätt åt skogen men nu har jag repat mig och inser också att konditionen knappast blir bättre av att leva på gamla meriter.

Varvet 2015 packar jag ihop till arkivet och minns som mitt bästa och roligaste av de åtta hittills. Men nu så, dags för nya mål och utmaningar och jag gör några småförändringar på vägen.

I januari tänkte jag ju avsluta min epok på Sportsgym (om nu 20 månader kan räknas som epok) men det blev både mars, april, maj och juni innan jag om tre veckor checkar ut därifrån. Crossfit står näst på tur och där har jag redan smygstartat. I onsdags faktiskt med deras On Ramp-kurs, en introduktion för att lära känna rörelseschemat för de grundläggande övningarna. Bra skit det där. Vi gjorde bland annat några enklare marklyft och svingar med kettlebell. Inga konstigheter. Förrän igår. Träningsvärken var lika mastig som oväntad. Jag fattar ingenting men tar det ändå som en komplimang. Det finns muskler som behöver mer träning med andra ord.

Så. Det blir dubbla gym under juni och det lär ju inte skada. Det brukar ju för mig, rent historiskt sett, vara en ganska trög månad på träningsfronten varpå jag kommer helt ur form till Kraftprovet i juli. Jag tänkte ju inte låta det bli så i år utan snarare tvärtom. Det är sex-sju veckor dit.

…och golf. Jag ska tydligen börja spela golf och just den lilla detaljen får jag sonika återkomma om. Jag fattar ingenting här heller. Vad jag däremot fattar är att Frösön är vackert, en skymning i juni när grannhuset hamnar i motljus, molnen rör sig från väst och jag har haft motvind hela löpturen från Crossfit. Men det köper jag om jag bjuds på sånt här.

Skymning på Frösön

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.