Att avsluta gymkortet

Så kom jag då till den dag som var den sista i eran SportsGym i Östersund. Det sköts ju lite på det, jag sa upp det redan i januari men min tänka Crossfit-start sköts på framtiden och så gick det ett halvår till. Jag har i och för sig inte klagat, HIIT-passen som jag tjatat sönder har varit högpulsiga, svettiga och givande. Absolut.

Men det känns faktiskt ganska bra nu.

Om jag tittar tillbaka lite så har den här gymtiden ändå givit mig en hel del nya insikter och bekräftat gamla ingrodda teorier. Jag tycker till exempel fortfarande, som jag tyckt så länge jag kunnat gå upprätt typ, att lyfta skrot på gym är bland det tråkigaste jag kan utsätta mig för. Det som jag däremot upptäckt är att gruppass är ganska trevliga. Nya människor, bekanta människor och vänner som kör samma pass. Och någon som skriker på mig och berättar vad jag ska göra, creddar om jag gör det bra och rättar om jag gör fel. Det triggar och taggar. Jag har också upptäckt nya träningsformer och gått på både grit, yoga och HIIT. Yoga är något jag skulle kunna fortsätta med passets tid på dygnet var ganska suboptimal så det blev bara ett pass. HIIT var det perfekta lunchpasset och vissa veckor blev det tre pass. Härligt!

Det bästa med alltihop är ändå, utan tvivel, att jag känner mig betydligt bättre tränad nu än jag någonsin har gjort under alla de år jag tränat och spelat fotboll. Den helkroppsgenomköraren, plus mina ensampass i löparskorna, under de här knappt två åren har givit mig styrka i mer än bara benen. Även benen har i och för sig blivit markant starkare och jag har ett bättre klipp i löpsteget nu än för ett par år sedan så det är helt klart win-win-win på hela tjottablängen. Jag älskar det!

Så. Tack Sportsgym för den här tiden. Vi kanske möts igen framöver. Det vet en aldrig. I höst kör jag Crossfit och det ska bli riktigt roligt. En nytändning som behövs. Rätt i tiden. Och så vidare. Etcetera. Und so weiter. Ungefär.

Efter HIIT-passet på Sportsgym

Sportsgym Östersund

 

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Jag försöker, men märker också hur svårt det är att komma ut på egen hand helt plötsligt, utan att ha några gympasstider att passa. 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.