På tal om kraftprov. Det kommer ju faktiskt ett tredje sådant om inte allt för lång tid (jag hoppade ju över löpar-Kraftprovet i fredags men gjorde ett golf-kraftprov i måndags med första 18-hålsrundan). Hemma. I lägenheten.

App app app. “Inga fler detaljer nu!” tänker ni kanske. Well, inget snusk här inte.

Vi ska bygga om. Jag, Dryden, har alltså fastnat i renoveringsträsket tillslut? Nja. Inte riktigt. Jag har ju en lättare form av allergi mot att renovera för nöjes skull. Ser inga som helst skäl till att bygga om något som fungerar “bara för att”. Slöseri med tid och pengar såvida det inte föreligger synnerligen goda skäl (och byråkratisvenskan håller i sig, trots att jag har semester…). De skälen finns nu. Det blir billigare än att flytta och vi kan bo kvar i Skärgår’n.

Vi ska alltså göra trean till en fyra. I förebyggande syfte. Ni vet, förhindra världskrig mellan två (vad de själva tror är) stormakter. Flytta en vägg, slå upp en ny och på kuppen få ett mindre (!) kök. Det kommer att bli bra, jag är helt övertygad. I veckan svängde vi in på IKEA för att få lite inspiration (efter att jag googlat och Pinterest:at sönder köksinspirationen). Vi har en liten idé om att få till en soffa med förvaringsmöjligheter vid den nya väggen. Att jobba vid. Kanske till och med kunna ha ett litet bord och äta där.

Så. Kortare sommarsemester. Byggdamm. Hantverkare. Ombyggnation. Stök. Skit. Ännu ett kraftprov. Men mer på en mental nivå. Kämpa!

Inspiration på IKEA

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här