Skara Sommarland – 4 tips inför besöket

Skara Sommarland

Förra sommaren trotsade vi (eller i alla fall jag) både fördomar och trashtalk som jag hört och läst om på diverse platser. Vi besökte helt enkelt Skara Sommarland för att på egen hand bilda oss en uppfattning och ja, besöket i parken blev betydligt bättre än jag trodde. Vädret var på topp och det var inte så där galet tjockt med folk som det kan vara i nöjesparker, trots strålande solsken och värme. Visst var det köer, jag själv stod i en timme till Big Drop, men det får en räkna med oavsett park av den här kalibern.

Vissa jägartips är bättre än andra så jag tänkte dela mina tre bästa för en lyckad start på dagen på Sommarland. “Kom i tid”-tipset struntar jag i, det borde alla känna till vid det här laget.

Biljetterna

Förköp entrébiljetterna på webben! Det finns inget tråkigare än att behöva köa det första som händer. Vi köpte på nätet kvällen innan och knallade i princip rakt in i parken när vi kom dit medan kön till biljettkassan redan var lång. Weltklasse!

Parkeringen

Ladda hem betalappen SEQR och förbered den med konto innan ni kommer till parkeringen. Det hade inte jag gjort och där rann det iväg både tid och irritation över bökiga betalsätt. Tiden då en enkelt kunde SMS-betala är förbi (vem avgår?). Nu är det bökiga appar som gäller och går det förbereda så gör det.

Vattentålig väska

Ha en smart väska! Det är ett vattenland, saker och ting blir blöta. Se till att kånka runt prylarna i en bra väska som tål lite väta. Visst går det att lämna in den för en liten summa pengar men var ska en då ha alla prylar som kan tänkas behövas (mobil, betalkort och så vidare)? Dessutom är det ganska långa köer till väskinlämningen. Köande som en istället kan lägga på attraktioner.

Märk ungarna!

Mobilnumren på de underårigas armar. Jag utgår, helt utan att ha kontrollerat eventuella källor, från att merparten av besökarna är någon form av sällskap där det ingår barn i olika åldrar. Fram med spritpennan och notera ner det telefonnummer som kan vara bra att ringa vid eventuellt svinn i skaran av människor. Ungar som kommer bort är en ganska dålig kombi i en nöjespark och kanske allra helst med vatten (och alla dess risker).

Sådär. Det var alles. Se nu till att välja sommarens soligaste dag och hoppas på att alla andra valt en annan dag, så ska nog Skara Sommarland kunna erbjuda många roliga timmar! Vi själva kommer gå bananas (högst troligt) på Liseberg, det var alldeles för längesedan sist. Rapport(er) kommer!

Skara Sommarland
Skara Sommarland
Föregående inläggAtt avsluta gymkortet
Nästa inläggJuli smashade in årets dag!
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.