Hönö. Det var inte igår. Fyra år sedan för att vara exakt, när jag var där ute och dök och njöt av en vacker kväll både ovan och under vatten. Vi åkte dit ut igår igen, ett par mil utanför Göteborg plus en kort färjetur, för att få oss en tur på de blå och böljande vågorna. Betydligt längre ut i skärgården den här gången när sälsafari stod på schemat. Vi hoppade på Kastor och kastade loss, med siktet inställt på de små kobbarna i skärgårdens ytterkant.

Fyrhuset i Hönö Klåva hamn förresten (på bilderna nedan), var en ganska intressant iakttagelse. Trevligt formspråk som tilltalar mig och enligt källor har de inte några problem med hackspettar som gör sönder väggarna längre.

Färja över till Hönö

Fyrhuset på Hönö

Fyrhuset på Hönö

Efter knappt tjugo minuter såg vi de första soltörstande krabaterna ligga på sina klippor och njuta av en eftermiddagslur. Det här var nog första gången jag såg sälar i det fria, och de såg ut att ha det ganska gött där ute. Vi gubbade stilla på på vattnet, med Vinga fyr som kuliss, och våra vänner på klipporna såg inte ut att bry sig nämnvärt. Någon simmade lite närmare och stack upp sin nyfikna nos några meter från oss, men mer närkontakt än så blev det inte. Fullt dugligt dock, ingen idé att skrämma ner dem i vattnet genom att gå närmare.

Sälsafari från Hönö

Sälsafari med Vinga fyr i bakgrunden

Sälsafari från Hönö

På vägen tillbaka hade vi fin medvind och medan molnen tornade upp sig så mötte vi ett antal seglare på väg ut från Hönö Klåva. Det är då, där och just precis då, som jag önskar att jag hade en båt att kryssa ut med. Att på egen hand kunna njuta av havsbrisen och vågorna, att själva kunna välja när och var en ska stanna.

Nu har vi ingen och ärligt talat, det är ganska skönt. Då blir ju sådana här timmar än mer njutbara. Hav, underbara hav!

Segelbåt

Segelbåt i Göteborgs skärgård

Svenska flaggan i topp

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här