Det där ombyggnadsprojektet i Skärgår’n

Jag tänkte ge er en liten uppdatering. Mitt i byggkaoset. Alltså. Kanske ingen nyhet men jag tycker inte om oordning och skitiga hem men just nu lever jag i det. Men. Jag försöker titta framåt och se resultatet av hela byggkalabaliken. Framförallt doften av nybyggt och den nya sitthörnan som kommer att bli av i köket. Just den längtar jag mest efter.

I onsdags drog det igång och trots att de var två dagar efter utsatt tid (satan vad jag gnällde över det!) så har jobbet uppenbarligen flutit alldeles utmärkt. Nu har jag i och för sig inget att referera till men det känns som att det har gått sjukt fort. Alla väggar är uppe, den gamla väggen nedtagen, nya tak fixade och golv lagt i ena rummet. Nu har vi också formen, rumskänslan och en verkställd planlösning. På det som en gång var en trea och som numera är fyra rum och ett kök. På det som en gång tog form i RoomSketcher och som nu är verkliga väggar som jag går runt och knackar på ibland. Fränt.

Och så städar snickarna efter sig när dagarna är klara. Va fan?! Pluspoäng på det!

Idag blev det Sundsvall och IKEA, där vi länsade lagren efter en ordentlig research hemma. Det där med att veta vad en ska ha och bara gå in och plocka är riktigt nice. Och så tycker jag väldigt bra om hela logistikgrejen där. Allt bara flyter på. Härligt. Plus Indiana Jones-känslan. Ni vet, slutscenen i Jakten på den försvunna skatten. Jag trodde för ett kort ögonblick att det var just precis där jag var. Skillnaden var högst marginell…

IKEA:s lager i Birsta?
IKEA:s lager i Birsta…

IKEA i Birsta
…eller slutscenen i Jakten på den försvunna skatten?

Hur som helst. Lite bilder från själva byggandet får jag väl bjuda på också. This is vad som har hänt under de tre dagarna som det hittills har varit action här. Medan jag själv varit på jobbet eller spelat golf. Eftersom jag avskyr oreda och byggkaos. Joråsåatte.

Gamla väggens innehåll.

Öppen planlösning?

Tre väggar uppe - två nya och stommen av en gammal.

Köksvägg och väggar i ena sovrummet.

Foto 1, 2 & 5: MC

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just det och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar
Skriv ditt namn här