Fortsättningen på fyra rum och kök

Ja. Jo. Ombyggnaden var det ju. Jag rapporterade ju en sväng för ett par veckor sedan om hur arbetet fortlöpte. Ni vet, med snickare, målare, rörkrökare och elektriker huserandes i lägenheten. Vad som nästan helt uteblev var byggdammet jag fasat så mycket för. Allt har blivit otroligt snyggt gjort utan att det för den delen var ett fullständigt kaos av typen vitt askregn á la Pompeji.

Jag älskar sånt.

Så. Lite bilder kanske. Typ så här.

A:s rum - under konstruktion
A:s rum – under konstruktion
A:s rum - färdigställt!
A:s rum – färdigställt!
S-rummet - med flytspackel
S-rummet – med flytspackel
Rum S är färdigställt!
S-rummet är färdigställt!

Lite skeva bilder sådär men så blir det ibland med panoramafunktionen i mobilen. Shit happens.

Det bästa av allt är ändå att det känns så jädra gediget. Känslan är att det alltid har sett ut så här. Det finns inte ett spår av gamla väggar, märken i golv eller annat trams. Jag var lite orolig på förhand att det skulle kännas ”hemmabygge”, med tvåcentimeters gipsväggar (typ) men det här är bra skit och ordentligt gjort. Härligt!

Det som nu alltså har hänt är att köket har blivit mindre och det tidigare sovrummet är delat i två mindre rum med varsitt fönster. Själva entrén till dessa två rum, som har varsin dörr, har blivit en ny liten minihall med ”Skärgårdsbiblioteket” (läs: en Billy-hylla med böcker).

Hantverkarna av alla slag (slag, haha!) är nu klara med alla sina åtaganden så nu återstår det ”bara” återställande från vår sida. Eftersom i alla fall jag själv avskyr att montera IKEA-grejer (eller ja, alla typer av skruva-mejsla-snickra-karaktär) så har vi haft min bror till stor hjälp. Ovärderligt. Köket, som nu då har blivit knappt en meter smalare, får bli ett eget kapitel och där är vi inte klara än. Där ska bland annat en sittbänk upp och personligen är det kanske den delen av hela kaoset som jag längtar mest till. Äntligen ska det bli en sitthörna i köket! Återstår att se om wifi:t räcker hela vägen. Lyxproblemen hopar sig.

Men som sagt. Ett eget kapitel och blogginlägg. I väntan har vi avnjutit romantiska middagar. Med utemöblerna…

Romantiska middagar här då?
Romantiska middagar här då?
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.