Att strunta i hotellfrukosten

Bloggutmaningen travar vidare och vi har kommit till dag nummer 13 i Svenska Resebloggars septemberkalender (#svenskaresebloggarseptemberdrömmar).

Semesterfrukost.

Jag var i tidigare lite åt det hållet att en äter frukost på hotellet där en bor. Enklast möjliga och så ingår det ju i priset. För en väljer väl inte hotell utan frukost? Är det hotell så är det väl? Inte nödvändigtvis. Jag har svängt helt om i frågan och ser nu nästan hellre hotellen utan frukostalternativ. Visst, jag väljer inte bort ett ställe om det har egen servering men det blir spännande om jag får leta själv. Ut i morgontrafiken, hitta ett lokalt hak som serverar frukost och det utifrån vad kulturen ifråga har att erbjuda. Plus att en kan välja plats och utsikt. En mörk frukostsal på hotellet eller uteservering på Miami Beach? Enkelt val.

Miami Beach - frukost med utsikt
Miami Beach – frukost med utsikt. Foto t.v.: MC

Och självklart, att ta seden dit en kommer. Tunna pannkakor i Amsterdam, american style i Santa Monica, ägg och bacon i Manchester och London. Och så vidare. Betydligt mer spännande än hotellkedjornas frukostar som ser likadana ut oavsett vilket land du än må befinna dig i. Visst, jag kör gärna müsli och ett glas juice men det kan jag göra hemma. Är det semester så är det.

Frukost i Amsterdam
Frukost i Amsterdam – pannkakor såklart.
Frukost i Santa Monica
Frukost i Santa Monica – american pancakes, sirap och hela paketet.
Inget slår en engelsk frukost - ägg , bacon och korv. Fint!
Frukost i London eller uppladdning inför match i Manchester – ägg , bacon och korv. Fint och mättande!
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Vad häftigt att bli hembjudna! Det är ju också en fin upplevelse (förhoppningsvis!) att få se lite mer ”bakom kulisserna” i landet en besöker. Har själv levt så i Italien flera gånger, härligt sätt att leva på. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.