Jag är ingen strandälskare i den bemärkelsen att jag ligger där och lapar sol en vecka, medan folk passar upp mig med drinkar och rena handdukar. Det börjar liksom krypa i kroppen efter en timme eller två och då vill jag göra något annat. Därför suktar jag sällan efter strandhäng.

Det hindrar mig ju dock inte från att uppskatta stränder ändå så klart. Jag menar, en strand kan ju vara så mycket mer än bara en solstol. Den kan vara början på en timmes snorkling på St. Thomas. Eller granne med en landningsbana på St. Maarten. Eller tystnaden mitt i fjällvärlden vid Nulltjärn i jämtländska Vålådalen.

Eller ett ställe där en kan bli friad till.

Som jag blev på den milsvida stranden på danska västkusten. Jag vet inte hur många som riktigt har koll på hur vacker den är? På vår roadtrip runt Danmarks kuster 2013 tog vi vägarna så långt ut vi kunde komma och upplevde stränder vi inte riktigt trodde fanns i Skandinavien. Ja, jo, Hallandskusten är ju vacker men det här var ett par-tre snäpp upp. Finkorning. Bred. Oändlig i båda riktningar. Och så Nordsjöns vågor som kastade sig in.

Härliga tider.

På ämnet:
– Fem guldkorn hos våra danska grannar
– Att njuta av Skandinaviens Karibien

Vad vill jag då säga? Jo. En bra sommar så är det här ett klockrent alternativ framför kontinentens all inclusive-palats. Längs den danska västkusten finns det flera små mysiga samhällen med boendealternativ för de flesta. Och stränder. Långa, vita, vackra, mjuka stränder.

Milsvida stränder i Danmark

Strand och vågor!

Finkornig sand!

Möt Nordsjöns vågor.

Bild 2 & 5: M.Carlsson

8 KOMMENTARER

  1. Som alltid väldigt coola bilder 🙂 Det är lätta att glömma att skandinavien faktiskt har många riktigt vackra, långa och inte så otroligt välbesökta stränder. Själv är jag svag för Ölands stränder, inga kokkosnötter och palmer men likväl paradisstränder (för mig).
    Hälsningar Linnea i Bayern

  2. Helena, lite så. Okej att det varit en ganska kass sommar rent badmässigt men att folk generellt avviker svensk juli för stränder på kontinenten kan jag tycka är lite konstigt. 🙂

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här