Fyra saker som förstörde golfrundan

Jag var sjukt taggad idag, efter förra veckans rejäla sänkning ner till 37 (från 43!). Det gick käpprätt åt skogen, utan att för den delen behövt att ha varit ute i skogen en enda gång. Men även om det i sig var en tröst så hjälpte det ju föga när skitslag på skitslag radades upp från tee, fairway, med pitchen och på greenen. Det enda som fungerade idag var bunkerslagen. Och det säger väl en hel del om slagen i övrigt…

Men det fanns en hel del saker som störde mig ikväll, förutom mina egna skitslag.

  1. Bollen. Inte den runda uslingen jag knappt träffade ikväll utan mer vårt sällskap. Samtidigt som hen var beyond oss rent kvalitetsmässigt (herrejösses, ni skulle sett första hålet – dit jag kom på två slag förra veckan kom jag på fem slag idag) så var personen varken social eller ens intresserad av att gå med oss. Och mycket riktigt, vid fjärde hålet föreslog hen att få gå före. Vi protesterade inte direkt heller, vi var märkbart påverkade av personens spel…
  2. …och trebollen (a.k.a citronlasten) bakom oss. Inte nog med att de gick ut flera minuter före sin utsatta tid, de spelade snabbt och fick stå och vänta bakom oss på varje hål. Och då höll vi ändå tiden. Jag avskyr hetsmuppar. Håll er egen tid eller avgå.
  3. Och spelaren som lämnade vår boll och gick före, hen gick inte in i bollen framför utan väntade ut dem. Med andra ord skapades det en helt ny boll mellan oss och bollen framför som vi då i vår tur fick vänta in. Ja, ni förstår ju vart det här barkar – bollen bakom oss fick givetvis också vänta, precis som bollen bakom dem. Och då höll vi fortfarande vår tid enligt scorekortet.
  4. Spelare i en boll bakom som slår in sina bollar på green – medan vi står och puttar. Det är fan inte okej. Någonstans. Nu bad personen förvisso om ursäkt men nästa gång det händer så kommer jag att pegga upp berörd spelares boll. Det är ett löfte.

Så. Nu släpper jag den här skitrundan och går vidare. Jakten mot 36 och officiellt hcp går vidare. Jag kom inte dit idag och förmodligen inte i morgon eller i helgen. Men när den här säsongen summeras ska det vara ett faktum.

Punkt.

Golf - skitsport

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.