Jag hänger på utmaningen – bästa reseminne

Hos Svenska Resebloggar, där jag är medlem, börjar det idag en utmaning – att under tre veckor i september blogga enligt ett förutbestämt schema. Sådana där utmaningar är intressanta tycker jag så jag hänger på. Bra för kreativitet och att få tänka efter lite och så samlas det ju massor av sköna inlägg i samma veva. Ett tema – flera synvinklar. Bra skit. Här på bloggen landar allt under taggen #svenskaresebloggarseptemberdrömmar

Först ut är ”Bästa reseminne”, kanske en av de svåraste kategorierna redan som kick off. Jag har gått igenom de minnen och bilder jag har från massa resor, tänkt över det mesta jag kan tänkas ha gjort och kommit fram till att det i det närmaste är helt jädra omöjligt att hitta just ett och just precis bara ett minne som får lägga vantarna på trofén.

Men okej. Så här. Ett av många.

Jag är fotbollsälskare. Ni ba ”Va? Skojar’u?”. Jag ba ”Eh nej, det är frikkin’ sant!”. Så. Ända sedan jag var tio år, höll på Inter, hade Matthäus som idol och drömde om att få åka och se en match i Italien så har Giuseppe Meazza varit ett resmål jag suktat efter. Ni vet. San Siro. Arenan i Milano där Inter (och Milan) har sina hemmamatcher. Där Kamerun chocköppnade Italien-VM 90 genom att slå regerande mästarna Argentina med 1-0. Och så vidare.

På 2004-resan till Turin hände det (vi bilade ner varje sommar, ibland två gånger per år i början av 2000-talet). Förvisso post-season, tomma läktare och den sedvanligt bedrövliga gräsmattan i än värre skick än vanligt. Det spelade mindre roll. Jag fick sätta min fot på arenan jag suktat efter i fjorton år. Känslan? Magisk och mer därtill.

San Siro i Milano

San Siro i Milano

Det blev ju lite av en fotbollsresa den där sommaren, då vi även åkte iväg på Juventus försäsongsträning en sväng. Jag menar, när vi ändå var i krokarna. Dumt att missa något sådant.

Så, själva fotbollspremiären då, på San Siro? Den lät vänta på sig ytterligare knappt nio år innan vi tillslut spontangick på Milan mot Lazio en lördagskväll i mars 2013, när vi körde weekend i stan. 3-0 i hemmalagets favör inför 45 tusen själar på läktarna.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.