Medan norrskenet dansade på himlen

Ni vet, när en jobbat i sisådär elva timmar och på hemvägen ser hur norrskenet börjar framträda i skymningen. Då vet i alla fall jag att det är bara hem, kasta i sig maten och vända tillbaka ut i kvällsmörkret. Med en fullständigt brinnande, flammande och dansande himmel ovanför sig.

Jag älskar norrsken!

De är så vackra, fascinerande och skrämmande på samma sätt plus att det är en av alla grejer som jag aldrig vänjer mig vid, som den inflyttade turist jag är i Jämtland. Och ytterligare att skäl till att älska hösten, som har så enormt mycket att bjuda på. Tänk att stå med fjällutsikt en oktoberkväll och ha det här ovanför huvudet. Alltså… wow! Det går ju bara fundera över hur de här himlaskådespelen togs emot för ett par-fem-sju tusen år sedan när grottmänniskorna såg samma fenomen dansa på natthimlen, en aning mer skrockfulla än vad vi är idag med all vetenskap.

Så. Kvällens aurora borealis. Från mig till er som inte hade förmånen att se det själva.

Norrsken ovanför Jämtland

Norrsken ovanför Jämtland

Norrsken ovanför Jämtland

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

12 KOMMENTARER

  1. Riktigt läckra bilder! Efter att ha gått igenom flödet på Facebook så kan jag konstatera att norrskenet även varit synligt över Värmland. Bara lite retligt att ha legat däckad i sängen sedan tidig kväll med det facit…

  2. Sist gång, för några veckor sedan när norrskenet dansade sist, så låg jag också helt utslagen hemma i förkylning och tog mig inte ut. Liten revansch igår kväll! Helt fantastiskt!

    • Det går ju norrskensresor norrut! Abisko brukar vara ett bra ställe att uppleva det (och mycket annat på). Har själv inte varit där men skulle gärna åka. “Bara” 90 mil…

  3. Härligt! Vill också hitta nån fin vy för att göra mina norrskensbilder lite intressantare nästa gång – där jag tog foton nu senast fanns det inga vyer som var värda att inkludera i bilden direkt, så tog bara simpla bilder på himlen..

  4. Vackert! 🙂 Men jag måste också få förstärka att de jämtländska norrskenen är en aning mesiga jmf med de jag såg i Björkliden…

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.