Alltså Apple, förlåt mig men

Okej. För att inledningsvis fatta mig kort. Apple Watch har plötsligt landat under luppen inför ett kommande smartwatch-köp. För som det känns nu så kommer det bli av. Inte idag. Inte i morgon. Inte ens nästa år kanske. Men. När den här typen av wearables har kommit ur beta-lindan (om den någonsin gör det, vilken annan produkt gör det för allt vi köper är väl betaprodukter av det som kommer senare?) och i alla fall blivit mer stabil och fått ett större ekosystem av appar och tillbehör så kommer jag att köpa en. Nästan säker.

Så. Apple Watch då. Eftersom jag ändå hade vägarna förbi flaggskeppsbutiken på 5:e avenyn i New York för några veckor sedan (jag låtsas som att det inte alls stod med på att-besöka-listan…) så klampade jag ner under jorden och tittade mig omkring. Och där fanns bordslängder med klockor. Självklart så fick jag en runt handleden, en Sport-version. Och… så var jag i det närmaste omvänd. Den är inte snygg på bild men den är snygg i verkligheten och på handleden. Dessutom, $399 är ju en ganska bra slant under de 4500 som den kostar här på hemmaplan.

Jag funderade både fem och sex gånger på om jag skulle slå till eller inte och i slutändan föll det (den här gången) helt enkelt på att det är en ganska omogen teknikgenre vi har att göra med. Batteritider på ett dygn är bara trams, första versionerna brukar ofta lida av buggar och andra tekniska problem och så brukar sällan ekosystemen vad gäller appar sätta sig förrän ett par-tre generationer in. Titta bara på de smarta telefonerna när de landade på marknaden runt 2008. På tal om appar så finns det ju en kategori som jag är lite mer sugen på än andra och det är faktiskt ett av huvudsyftena med ett kommande klockköp. Golf. Så klart. Och eftersom säsongen är över för oss norr om Dalälven så är behovet inte särskilt stort ens där på ett halvår. Det lär landa minst en ny generation både från Apple, LG, Huawei och andra tillverkare och det innan vi hunnit in i april och maj 2016.

Vad gäller Apples skapelse så borde jag egentligen ha vetat bättre än att avfärda något jag inte riktigt fått kläm(ma) på, som jag nu då gjort i tidigare blogginlägg på området. Det är lätt gjort. Men jag står ändå fast vid att den är ful på bild. I verkligheten är det dock en helt annan grej. Den här gången blev det dock inget köp och det beslutet ångrar jag inte alls så här efteråt. Nu ser jag fram emot nästa generation. Släng det i mitt watchface bara. Så att säga.

Apple Store, 5th Ave New York

Apple Store, 5th Ave New York

Apple Watch

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.