Efter att vi avklarat vår historievandring i Brooklyn borta vid Green Point, där min morfars far huserade under några år på 1920-talet, drog vi oss tillbaka västerut för att få en promenad från Brooklyn till Manhattan. När vi kommit upp ur tunnelbanans katakomber kring Court Street tog vi en kort vandring ner till lummiga Brooklyn Heights promenade. Den sista bitens gångväg ledde oss ut på promenaden och när trädkronorna glesades ut öppnade sig en magnifik tillika klassisk Manhattan-vy upp. Skylinen är lika säregen som klassisk och trots att jag själv aldrig sett den med egna ögon tidigare så var den bekant som om jag bott i området i 35 år.

Brooklyn Heights - karta

Brooklyn Heights

Vid östa fästet av Brooklyn Bridge går det utan problem att sätta sprätt på en timme bara genom att vara. Brooklyn Bridge Park erbjuder små promenadstråk nere vid vattnet och med den mäktiga bron som granne. Här går det också ta båtar över till Manhattan men vår ambition är att ta promenaden. Över bron. Och det gör vi.

Brooklyn Brigde Park

Längs hela vandringen över bron är det både tätt med folk men också fantastiska vyer åt alla håll. Manhattan framför oss där skyskraporna växer sig allt högre, Brooklyn bakom oss och nedanför blir Bridge Park allt mindre. Under oss och promenaddelen av bron kryper biltrafiken fram åt båda håll. Norrut reser sig Empire State Building. Runt oss vet inte vi turister hur vi ska bära oss åt för att fånga allt på bild och hela tiden plingar de förbisusande cyklisterna på ringklockorna för att folkmassorna ska skingra sig.

Brooklyn Bridge

Promenad från Brooklyn till Manhattan

Utsikten från Brooklyn Bridge

Knappt två kilometers brovandring senare är vi över på Manhattan. Solen har försvunnit bakom skyskraporna och vi själva har redan börjat känna oset av donuts bland finanshajarna kring Wall Street. Siktet är också inställt på ännu en utsiktsfylld upptäcksfärd. Helikopterturen över New York är förvisso obokad men absolut högst upp på att-göra-listan. Den här skymningen kommer att bli något alldeles extra.

Downtown Manhattan

Kartbild från Google Maps.

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här