Flyga helikopter i New York

Det finns säkert många saker som bör checkas av om en har vägarna förbi New York men en av dem står, i mina ögon, för något alldeles speciellt. Det spelar ingen roll om vi tar upp topprestauranger, unika konstmuséer eller något helt ounikt hipsterkvarter på norra Manhattan. Det finns något som förmodligen slår dem allihop på fingrarna.

En helikoptertur.

Tänk er. Längs med Hudson River. Med magiska vyer och stans alla landmärken. Lyckas en dessutom pricka rätt med väder, tid på dygnet och obefintliga kötider så blir det en vinstlott utöver det vanliga. Just precis det flytet som vi hade.

Jag vet inte om New York någonsin är lågsäsong men vi kan väl anta att mitten av oktober inte är den turisttätaste tiden på året. Tipset vi fått var att inte boka något på förhand så vi begav oss utan reservation till Manhattans sydspets, varifrån ett flertal helikopterturer utgår. Vi knallade rakt igenom dörrarna, köpte oss en flygtur och väntade i ungefär en halvtimme innan vi fick gå ut på plattformen. Och det blev årets flygtur. Kanske livets så här långt. Nu är de här bilderna i och för sig väldigt talande för hur hejdundrande enastående alltihop var, men det går så klart ändå inte upp mot the real deal.

Är du i New York eller planerar en resa dit – få det här gjort. Det kan vara den bästa tid och de bästa pengarna som du spenderar på hela resan. Det säger jag förvisso som flygnörd, som kartälskare och som avgudare av fantastiska vyer men det är sant. Det här var resans höjdpunkt!

Prisexempel: cirka 15 minuters flygtur för $175 per person, $30 heliport fee medräknad. Pris kan variera beroende på arrangör men räkna med slantar i den klassen för de kortaste turerna. Det finns ett flertal aktörer, vi åkte med Zip Aviation. Google hjälper dig också om du vill.

Har du åkt helikopter över New York eller någon annanstans?

En helikoptertur förgyller New York-resan.
En helikoptertur förgyller New York-resan.
Downtown Manhattan
Downtown Manhattan med Battery Park i förgrunden.
One World Tower
One World Tower
Frihetsgudinnan, Ellis Island (t.v) och i bakgrunden Manhattan.
Frihetsgudinnan, Ellis Island (t.v) och i bakgrunden Manhattan.
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Jag har åkt helikopter på Färöarna. Det var reguljärtrafik mellan öarna så det kostade inte så mycket. De andra passagerarna var tanter som skulle åka och handla 😉

  2. Färöarna måste väl ändå vara en fin upplevelse att flyga helikopter kring/i/över? Jag får upp romantiserade bilder av gröna vyer och vida hav. Och tanter med ICA-kassar. 😉

  3. Helt fantastiska bilder!
    Jag funderade på att ta en helikoptertur sist jag var i NY men tog aldrig tag i det (gjorde istället misstaget att fastna bland alla turister i Empire State Building). Men det står högt på listan inför nästa resa dit 🙂

    • Tack AndrenaLina! Helikoptertur måste du faktiskt göra nästa gång du är i stan, det är värt det och vyerna är helt magiska! Och så WorldTradeCenter så klart.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.