Magnifik utsikt från One World Observatory

Den 28 maj 2015 öppnade det nya observationsdäcket i One World Trade Center (även känt som Freedom Tower). One World Observatory, som däcket heter, är för alla som vill se New York från ovan utan att för den delen göra en helikoptertur. Och tro mig, utsikten infriar alla förväntningar! Det kan anas redan när en står precis alldeles nedanför.

Efter säkerhetskontroll, Global Welcome Lobby och Voices (filmvisning med deltagare från bygget av tornet) är det dags att ta hissen, Sky Pod, upp till 102:a våningen. En minut tar det. En minut! Suget känns i hela kroppen och på väggarna i hissen visas Manhattans historia från 1500-tal till nutid. Och väl där uppe öppnas väggarna upp för vyer som som inte liknar något annat. För att få en känsla av vad som erbjuds rekommenderar jag deras egen Youtube-kanal (spoilervarning utfärdad).

One World Observatory är en fantastisk upplevelse och vi kryddade vårt besök med frukost i caféet på 102:a våningen. Jag berömmer ju ofta min egen frukostvy med sjöutsikt hemma på Frösön men den har härmed fått konkurrens. Typ. Att se Manhattans skyline på marknivå och på lite avstånd är mäktigt. Att se ner på den härifrån är om möjligt ännu häftigare.

Några tips inför besöket så.

  • Boka på förhand. Enkelt, smidigt, kortbetalning och biljetten kommer med e-post. Och slipp biljettköer.
  • Skriv ut biljetten. Det går förmodligen att visa upp den i mobilen men om roaming och dylikt är avstängt så kan det bli dyrt att ladda hem den på plats.
  • Det är säkerhetskontroll som på flygplatser och väskor gås igenom noga. Det finns inga förvaringsboxar på plats så tänk på vad du packar ner i eventuell ryggsäck eller handväska.
  • Ta dig tiden! Här uppe finns ingen anledning till hets, ta hellre en kaffe i handen och gå runt några varv och njut av utsikten åt alla väderstreck. Det är värt det!
  • Allt är handikappanpassat med ramper och gott om utrymmen för alla besökare!
  • Våningarna är helt och hållet inomhus.

Boka biljett gör du enklast här och $32 per person kostar besöket. En enkel fika med kaffe och wrap går lös på runt $12-14 per person. Det finns även en souvenirbutik om du vill spendera ytterligare.

Kort och gott – det är magnifik utsikt från One World Observatory!

One World Trade Center
One World Trade Center från marknivå.

Kaffe med utsikt från One World Observatory
Kaffe med utsikt från One World Observatory. Hudson River och Upper Bay i bakgrunden.

Frihetsgudinnan och Ellis Island
Frihetsgudinnan och Ellis Island.

Brooklyn Bridge och Brooklyn Heights
Brooklyn Bridge och Brooklyn Heights.

One World Observatory och dess utsikt
Empire State Building och till höger reser sig nya 432 Park Avenue.

West Broadway möter Hudson Street
West Broadway möter Hudson Street.

Dryden och hans älskade utsikt.
Jag älskar utsikter och det här är inget undantag! Foto: IL Rydén

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just det och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här

Vinterinspiration

ICEHOTEL

BJÖRKLIDEN

LÅNGFÄRDS- SKRIDSKOR

IDRE HIMMELFJÄLL

TOPPTUR